Filistin'in efsanevi lideri Yasir Arafat'ın, çocukların İsrail işgali altında karşı karşıya kaldığı hak ihlallerine tepki olarak 5 Nisan 1995 yılında ilan ettiği Filistin Çocuk Günü'nün üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen Filistinli çocuklar hala gönüllerince bir hayat yaşayamıyor.
İsrail'in gerçekleştirdiği soykırım, anne karnındaki fetüslerden, 9 aydan küçük prematüre bebeklere, 18 yaş altı çocuklara kadar tüm yaş grubundaki çocukları etkiledi.
Daha önce benzeri görülmemiş hak ihlallerine maruz kalan Gazze'deki çocuklar, dünyadaki akranları gibi koşup oynayacakları ve okula gideceklerine eğer engelli kalmadılarsa ve aileleri de hayattaysa onlara yardım amacıyla odun toplama, su taşıma, çamaşır yıkama ve yiyecek bulma derdine düştü.
Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a bağlı Nehr el-Barid Mülteci Kampı'ndaki çocuklar, her yıl 5 Nisan'da çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Filistin Çocuk Günü'nde sadece "yaşama, eğitim, beslenme ve güvenlik" gibi en temel insan haklarını elde edebilmeyi diledi.
Filistin'in efsanevi lideri Yasir Arafat'ın, çocukların İsrail işgali altında karşı karşıya kaldığı hak ihlallerine tepki olarak 5 Nisan 1995 yılında ilan ettiği Filistin Çocuk Günü'nün üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen Filistinli çocuklar hala gönüllerince bir hayat yaşayamıyor. İsrail'in gerçekleştirdiği soykırım, anne karnındaki fetüslerden, 9 aydan küçük prematüre bebeklere, 18 yaş altı çocuklara kadar tüm yaş grubundaki çocukları etkiledi. Daha önce benzeri görülmemiş hak ihlallerine maruz kalan Gazze'deki çocuklar, dünyadaki akranları gibi koşup oynayacakları ve okula gideceklerine eğer engelli kalmadılarsa ve aileleri de hayattaysa onlara yardım amacıyla odun toplama, su taşıma, çamaşır yıkama ve yiyecek bulma derdine düştü. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a bağlı Nehr el-Barid Mülteci Kampı'ndaki çocuklar, her yıl 5 Nisan'da çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Filistin Çocuk Günü'nde sadece "yaşama, eğitim, beslenme ve güvenlik" gibi en temel insan haklarını elde edebilmeyi diledi. Savaş, çocukların masum hayallerine bile yansıdıBabasını Refah'a düzenlenen bir saldırıda kaybeden Nasır en-Nevaciha, savaşın bitmesini, daha iyi bir hayat sürmeyi ve okuyup doktor olmak istediğini söyledi. Babasını kaybeden bir diğer çocuk Ali Ebu Said ise "Arkadaşlarımla oynamak, okuluma dönmek ve artık İsrail keşif uçaklarının sesini duymamak istiyorum." dedi. |