Selçuk Üniversitesi’nin yeni rektörü belli oldu

 Selçuk Üniversitesi’nin yeni rektörü belli oldu

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Selçuk Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy'un görev süresi 26 Haziran 2024 itibarıyla sona erdi.

Görev süresi dolan Prof. Dr. Metin Aksoy'un yerine kim geleceği merak ediliyordu.

Bununla birlikte Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü oldu.

YÖK üyeliği ve bazı üniversitelere yeni rektör atamaları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine, Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilen Prof. Dr. Metin Topcuoğlu'nu atadı.

Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Semih Aytekin, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Mudanya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Emin Karip, Ostim Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ali Murat Yülek ve Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Barış Tan atandı.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz kimdir?

1975 yılında Konya'da doğdu. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine başlayıp 1998 yılında mezun olarak meslek hayatına 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasa başlayıp 2004'de Genel Cerraahi uzmanı oldu.  2004-2009 yılları arasında Özel hastanelerde uzman doktor olarak çalıştı.

 2009 yılı Ekim ayinda Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında akademik hayatıma başladı. 2014 Şubat ayında Doçent, 2018 yılında Profesör unvanı aldı. Meslek hayatım boyunca Genel Cerrahi ilgi alanındaki tüm cerrahi prosedürleri laparoskopik olarak gerçekleştirdi. Obezite ve diyabet cerrahisi, laparoskopik tümör cerrahisi öncelikli ilgi alanları arasında yer almakta.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak göreve başladı.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”