Konya dahil 27 ilde FETÖ operasyonu:73 şüpheli yakalandı

 Konya dahil  27 ilde FETÖ operasyonu:73 şüpheli yakalandı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde FETÖ’ye yönelik operasyonlarda yakalanan 73 şüpheliden 48’inin tutuklandığını, 16’sı hakkında adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca 19-27 Mart tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 27 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Yerlikaya, operasyonlarda yakalanan 73 şüpheliden 48'inin tutuklandığını, 16'sı hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirterek, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğünü aktardı.

Şüphelilerin "örgütün askeri mahrem ve güncel yapılanması içinde faaliyet yürütme", "ankesörlü telefonlarla örgüt mensuplarıyla irtibata geçme", "kripto haberleşme programı ByLock'u kullanma" gibi çeşitli suçlardan arandığı bilgisini paylaşan Yerlikaya ayrıca operasyonlarda, söz konusu terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında ifade ve teşhislerde adı geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve arama kaydı olan kişilerin de yakalandığını bildirdi.Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"FETÖ elebaşının ölümünden sonra da bu hain terör örgütüne yönelik yürüttüğümüz mücadelede hiçbir gevşemeye yer yok. Milli irademize darbe yapmaya yeltenen bu hain yapıyı temizleyene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Valilerimizi, operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum."

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Reklam

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”