Konya’da Çiftçilerden ’yol kapatmalı’ protesto: Kasa kasa domatesi yola döktüler

 Konya’da Çiftçilerden ’yol kapatmalı’ protesto: Kasa kasa domatesi yola döktüler

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Mahallesi'nde domates fiyatlarından memnun olmayan yüzlerce üretici  bir araya gelerek kasa kasa domatesi yere döktü. 
Ürünlerinin para etmediğini belirten üreticiler, "Ne yapalım faizcilik mi yapalım, üretimi bırakalım mı? Niye kimse sesimizi duymuyor, niye kimse bu işe el atmıyor? Bu domatesin bize maliyeti 10 TL, fabrikalar bu domatesi 1.60 kuruştan alıyor"  diye isyan etti.

Çiftçiler ellerinde kalan domatesleri yola dökerek protesto etti. Kara yolunun trafiğe kapanması nedeniyle jandarma müdahale etti.

Elinde kalan domatesleri kamyondan aracından yere döken bir çiftçi, "Bu domates köylünün, bu domates halkındır, yazık günah. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Tarım Bakanı bizim toplama ile beraber 40 milyon maliyetimiz var. Bir dönümde 40 milyon maliyetimiz var. Benim iki tane kuyum var, 250 dönüm sürüyorum. 2 tane kuyumun faturası bir aylık 850 milyar para geldi. Ben yerin altından altın mı çıkarıyorum? Niye kimse sesimizi duymuyor. Niye kimse bu işe el atmıyor, bu domatesin bize maliyeti 10 TL. Fabrikalar bu domatesi 1.60 kuruştan alıyor" dedi.


Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Mahallesi'nde çiftçiler tepkilerini dile getirmek amacıyla toplandı. CHP Genel Başkan yardımcısı gölge Tarım Bakanı Erhan Adem, Konya Milletvekil Barış Bektaş ,Amasya Milletvekili,Reşat Karagöz, Ereğli Belediye Başkanımız Umut Akpınar, il ve ilçe başkan yardımcıları da protestoya katılarak çiftçilere destek verdi.  

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”