Pendik'te yaşayan Zehra Düzgün, motorlu araçlara duyduğu merak üzerine otomobil ve motosiklet kullanmayı öğrendi, 18 yaşını doldurur doldurmaz da ehliyetini aldı.Ailesine destek olmak için teknoloji ürünlerinin satıldığı bir mağazanın deposunda paketleme elemanı olarak çalışmaya başlayan Düzgün, forklift ve makine operatörü ehliyetlerini aldıktan sonra bir dönem özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı.
Düzgün, beton mikserinde pompa operatörlüğü yapan babasının kendisine "vinç operatörü ol" tavsiyesi üzerine bu mesleği araştırıp yapmaya karar verdi, kadın vinç operatöründen de eğitim aldı.
Çalıştığı firmada kule vinç operatörü olarak her gün metrelerce yükseğe çıkan Düzgün, 6 aydır mesleğini tutkuyla yapıyor.
"Yüksekten korkmam ama malzemenin havada sallanması başta beni endişelendirdi"
Düzgün, mesleğe başlama sürecini ve yaşadığı deneyimleri anlattı.
Hiç aklında olmayan vinç operatörlüğünün babasının önerisiyle ilgisini çektiğini belirten Düzgün, "Babam pompa beton operatörü. Kule vinç operatörlüğü üzerine konuşurken bir şaka gibi geçmişti ama zamanla araştırdım ve yapabileceğime inandım. Sonra eğitim aldım ve bu mesleğe adım attım." dedi.
Düzgün, eğitim sürecinde bazı teknik zorluklarla karşılaştığını ifade ederek, ilk başlarda kanca sallantısını kontrol etmekte zorlandığını, çalışma sahasında herkesin işi hızlı ilerletmek istemesinin de kendisinde baskı oluşturduğunu söyledi.
Çalışma arkadaşlarının desteğiyle bu zorlukları aştığını ve mesleğinde ustalaştığını dile getiren Düzgün, metrelerce yükseklikte iş yapmasının kendisini korkutmadığını kaydetti.