Genç oyun geliştiriciler Konya'da kamp yapacak

 Genç oyun geliştiriciler Konya'da kamp yapacak

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Türkiye'nin en büyük tematik teknoparkı Bilişim Vadisi liderliğinde düzenlenen Oyunla Gelecek Kampı'nın 4.sü, 16-29 Ağustos tarihleri arasında Beyşehir kamp alanında yapılacak. Beğenilen oyunlar ticarileştirilecektir.
Genç oyun geliştiricileri Konya'da kampa girecek.

Türkiye'nin en büyük tematik teknoparkı Bilişim Vadisi liderliğinde düzenlenen Oyunla Gelecek Kampı'nın 4.sü, 16-29 Ağustos tarihleri arasında Beyşehir kamp alanında yapılacak.

Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Üretim Merkezi (DIGIAGE) ile oyun geliştirme ve ilerleme kampları düzenleyen Dijital Türk Oyunları Platformu (DiTOP), Konya Büyükşehir Belediyesiyle Beyşehir kamp meydanında 500'ü geçkin katılımcı ile kamp düzenledi.



Dijital oyun sektörüne yeni girişimcilerin katılması amacıyla düzenlenen Oyunla Gelecek kamplarına, oyun tasarlamak, dijital sanatların farklı alanlarında kendini geliştirmek, dijital sinema ve animasyon üretim süreçlerine dahil olarak yüksek gelirli bir iş sahibi olmak isteyen yazılımcı ve tasarımcı gençler başvurabiliyor.

Başvurular www.oyunlagelecek.com yapılacaktır. Aynı zamanda kamp online olarak da takip edilecektir.
Kamp sonunda, dijital oyun sektörüne yatırım yapmak isteyen yerli yabancı yatırımcılarla, genç girişimcilerin buluşabileceği bir Oyun Ekosistemi Buluşması da gerçekleştirilecek.



Kamp süresince yeni oyunlar üreten ekipler, kamp sonunda sektörün ünlü firmalarının yöneticileri karşısında sunumlar yapacak ve oyunlarını pazarlamaya çalışacak. Bir yarışma havasında geçen sunumlar sonunda beğeni kazanan oyunların ticarileşmesi sağlanacak.

Konya kampı, TRT Çocuk, ANFİYAP, OYUNDER, Üretken Akademi, Üniversiteler, Gamefactory ve birçok sektör kuruluşunun desteğiyle tamamlanacak.

Dijital Türk Oyunları Platformu (DiTOP) Kurucu Başkanı Okan Özbay, konuyla alakalı  yazılı açıklamasında, Türkiye'nin son yıllarda dijital oyun sektöründe adını küresel pazarda duyurmaya ve rekor denebilecek başarılara imza atmaya başladığını belirtti.



Yaptıkları kampların, ülkenin dijital oyun sektöründe gelişimine de katkı sağladığını belirten Özbay, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Disiplinli, becerikli ve tasarıma ilgi duyan, farklı alanlardan arkadaşlarımızı da bu kamplarımıza bekliyoruz. Kamplarımız genç arkadaşlarımızın hem kendilerini hem de dijital ekonomiye dair farklı sektörlerde yapılan üretim biçimlerini keşfetmeleri için önemli bir fırsat sunuyor. 16-29 Ağustos arasında dördüncüsünü yapacağımız kampta, önceki kamplarda deneyim ve başarı kazanan birçok arkadaşımız hikayeleri ile birlikte ustalık yapacaklar. Derler ya 'Balık tutmayı öğretmek gerek' diye. İşte biz tam onu yapıyoruz, genç arkadaşlarımıza dijital okyanusta en büyük balıkları nasıl avlayacaklarını öğretiyoruz."​​​​​​​



Kampa ilişkin katılım koşulları ve birçok detaya "www.oyunlagelecek.com" web sitesinden ulaşılabilecek. ​​​​​​​
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”