‘Geleceğin Sağlıklı Çocukları’

 ‘Geleceğin Sağlıklı Çocukları’

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

‘Geleceğin Sağlıklı Çocukları’ isimli konferans Anemon otelde gerçekleştirildi. Konferansa alanında uzman hekimler ile anne babalar katıldı.
Konferansın moderatörlüğünü yapan Konya Farabi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ülker Yiğit Aksoy,” Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz ilk günden (9 ay =270 gün) bebeğinizin 2.yaş gününe (365 + 365 = 730 gün) kadar geçen ilk 1000 günündeki doğrular, bebeğinizin hayatında sağlığı açısından mucize yaratmaktadır. Bu sebep ile ilk 1000 günüde ki geçen süre” hakkında açıklama yaptı.



Anne karnında 2 hücre ile başlar insanoğlunun yaşam döngüsü 9 ayın sonunda 3.5 milyar hücreye ulaşır ortalama 3 kg ağırlığında doğan, yürümeyen konuşmayan bebek bir süre sonra emeklemeye, yürümeye başladığını söyleyen Uzm. Dr. Aksoy,” İlk 1000 günü doğrularla geçiren çocuklar erişkin ve çocukluk döneminde daha az hastalanan, bağışıklığı güçlü bireyler olurlar. Bu 1000 günde çok hızlı bir gelişim dönemi vardır. Anne ve babaların doğruları bilmesi çok önemlidir. İlk 1000 günü yanlışlarla geçiren çocuklar düşe kalka hayatlarına devam edeler daha sık kronik hastalıklara daha meyilli oluyorlar” diye konuştu.



Uzm. Dr. Aksoy,” Sağlıklı gebelik, Normal doğum, Anne sütü, Ek gıda dönemini doğal fermente ürünlerle geçirmez, Aşılama, Antibiyotiksiz, Kimyasallardan uzak yaşam” İlk 1000 günde dikkat edilmesi gereken 6 basamaktır” dedi. Sağlıklı gebeliğin önemine vurgulayan Uzm. Dr. Aksoy,” Anne gebe olmadan önce yaptığı yanlışlar sadece kendisini ilgilendirir. Bebek anne karnında olduktan sonra gebelik süresince annenin yapmış olduğu tüm yanlışlar bebeği de etkiler. Anne çok dikkatli olmalıdır. Beslenme çok önemlidir. Annenin doğal ürünlerle beslenmesi, paketli ürünlerden abur cuburlardan uzak durması önemlidir. Bebek son Trimesterde annenin yediği gıdalar tanışır. Bundan sonraki dönem emzirme ile tanışmadır. Eğer anne emzirme döneminde sağlıklı ürünler yerse bebekte sağlıklı gıdalara alışır. Anne abur cubur fast Food gıdalara devam ettirirse çocukta istemediğimiz abur cubur tüketimine alışır. Bu nedenle 3. Trimesterde anne beslenmesi çok değerlidir. Anneler özelikle Omega 3 dediğimiz beyin gelişimine destek olan gıdalar tüketmesini öneriyoruz. Ceviz balık avokado semizotu gibi gıdalar tüketebilir.”


"Anne Sütü Alan Bebekler Obeziteye Yatkınlığı Az Olur”



Anne sütünün kıymeti iyi bilinmelidir. Anne sütü en iyi bağışıklık arttırıcıdır. Anne sütü ile beslenen çocuklar daha zeki olurlar. Anne sütü bebek ile anne arasında büyük bir bağ kurar. Anne emzirirken çoğun elini tutması okşaması yumuşak bir ses tonuyla güzel sözler söylemek bu sürecin doğru yönetilmesinde önemlidir. Anneler anne sütünü çok önemsemeli sadece ilk altı ay bebekler anne sütü almalıdır. 6-9 ay arasında ek gıda %30 anne sütü , 9-12 ayda %50 anne sütü %50 ek gıda olabilir. Bebeğin 2 yaşına kadar emzirme süreci devam edebilir. Bebek inek sütü yada keçi sütü ile beslenirse bebeğin sindirim sistemine ek bir yüklenmiş olur.Bu çocuklarda kabızlık sindirim problemleri kansızlık karın ağrıları uykusuz geceler eklenebilir. Bu nedenle anne sütü dışında süt tercih edilmemeli”. Uzm.Dr. Aksoy dan sonra, Uzm.Dr. Zeynep Esenkaya Usta, Uzm.Dr. Azer Aras Ulu, Doula  Eda Ada Kılıç, Pilates Eğitmeni Özlem Özcan” kendi branşlarında açıklama yaptılar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”