Galatasaray, Baba Gündüz'ü unutmadı

 Galatasaray, Baba Gündüz'ü unutmadı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Galatasaray Kulübü, unutulmaz futbolcu ve teknik direktörlerinden Gündüz Kılıç'ın 42. ölüm yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, "Baba Gündüz" olarak anılan ve kulübün tarihinde önemli bir yere sahip olan Gündüz Kılıç hakkında bilgi verildi.

Mesajda, "Galatasaray'ın ruhuna benliğini katan, kulübümüzün efsanevi isimlerden biri olan Gündüz Kılıç, tam 42 yıl önce, 17 Mayıs 1980 tarihinde aramızdan ayrıldı. Galatasaray Futbol Takımı'nın efsane futbolcularından ve tarihi başarılara imza atan teknik direktörlerinden biri olarak hem Galatasaray hem de Türk futbol tarihinde unutulmaz bir yere sahip olan Gündüz Kılıç'ı ölümünün 42. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz." denildi.

Gündüz Kılıç kimdir?

1918'de İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ne girdi ve futbol kariyerine Galatasaray'da forvet olarak başladı. Futbola ara verip üniversite eğitimi için 1938'de Almanya'ya gitti. Türkiye'ye döndüğünde Ankara Demirspor'da oynadığı 1945-1946 arası hariç, yeniden Galatasaray formasını giydi ve iki lig şampiyonluğu yaşadı.

11 kez Türk millî futbol takımında görev aldı ve bu karşılaşmalarda 5 gol kaydetti.

1952'de Galatasaray futbol takımının ilk Türk teknik direktörü olarak, 1934 ile 1952 yılları arasında 18 yıl şampiyon olamayan Galatasaray'ı şampiyon yaptı. Takıma aralarında Metin Oktay' ın da bulunduğu birçok yetenekli futbolcu transfer etti. Teknik direktörlüğü döneminde Galatasaray, 1962-63 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale kadar yükseldi.

"Baba" lakaplı Gündüz Kılıç 17 Mayıs 1980'de New York'ta vefat etti. Aşiyan Mezarlığı'nda yatmaktadır.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”