ESKİYEN DOLGULAR DİŞ KAYIPLARINA ZEMİN HAZIRLIYOR

  ESKİYEN DOLGULAR DİŞ KAYIPLARINA ZEMİN HAZIRLIYOR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Bölümü'nden diş hekimi Sevgi Alagöz: "Eskiyen ve sızdıran diş dolguları diş çürüklerine sebep olabilir. Müdahale edilmediği takdirde oluşan bu çürük dişin tamamını enfekte edebilir" "Eski ve sızdıran diş dolguları için en kısa sürede diş hekimine başvurulmalı"

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Bölümü'nden diş hekimi Sevgi Alagöz, eskiyen ve sızdıran diş dolgularının çürüklere sebep olabildiğini belirterek, müdahale edilmediği takdirde oluşan çürüğün dişin tamamını enfekte edebileceğini bildirdi.

 


Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nin yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sevgi Alagöz, diş dolgularının genellikle uzun seneler boyunca kullanılabildiğini, fakat bu dolguların sürekli çiğneme işlevinin ardından aşınmaya ve sızdırmaya başladığını anlattı.

 

Diş sıkma ve gıcırdatma durumlarının bu aşınmayı hızlandırabildiğini, bunun sonucunda eski dolgularda çatlak, kırık ve çürük oluşumu gerçekleşebildiğini aktaran Alagöz, bu durumlarda dolguyu en kısa zamanda değiştirmek için diş hekimine başvurulması gerektiğini vurguladı.

 

Alagöz, "Eskiyen ve sızdıran diş dolguları diş çürüklerine sebep olabilir. Sızıntı neticesinde dişe nufüz eden bakteriler çürük oluşumuna zemin hazırlar. Müdahale edilmediği takdirde oluşan bu çürük dişin tamamının enfekte edebilir." uyarısında bulundu

 

- "Hasarlı dolgular ağız kokusuna neden olur"

 

Sevgi Alagöz, hasar gören dolguyla çiğnemeye devam etmenin dişin daha çok çatlamasına ve kırılmasına sebep olabileceğine işaret ederek, şu ifadeleri kulandı:

 

"Çatlakların arasından mikro sızıntı olacağı için dişin alttan çürümesine de sebep olabilir ve sonuç olarak basit bir diş dolgusu işleminden daha karmaşık olan ek onarımlar gerektirebilir. Ayrıca zaman içerisinde kenar uyumu bozulan dolgular arasındaki boşluklar gıda birikimi ile bakteri plağı oluşumuna neden olur. Bu durumda ağız kokusuyla da karşı karşıya kalabilirsiniz."

 

Alagöz, sızdıran ve kırılmış dolgulara müdahale edilmediğinde yaşanabilecek sorunlardan bahsederek, "Küçük bir restorasyonla yeniden kullanılabilecek dişler, oluşan derin çürükler sebebiyle dolguyla onarılamayabilir. Bu durum kanal tedavisi hatta diş çekimine kadar gidebilir. Bu sebeple eski ve sızdıran diş dolguları için en kısa sürede diş hekimine başvurulmalı. Aynı zamanda 6 aylık periyodik diş muayeneleri de ihmal edilmemeli." açıklamasında bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”