Emniyetin delilden sonuca giden beyaz önlüklü kahramanları:KRİMİNAL UZMANLAR

 Emniyetin delilden sonuca giden beyaz önlüklü kahramanları:KRİMİNAL UZMANLAR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığına bağlı Samsun Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünde görevli uzmanlar, delilleri bilimsel yöntemlerle inceleyerek suçların aydınlatılmasını sağlıyor.
Samsun, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Çorum, Sinop ve Amasya'daki suç konusu bulguların incelendiği Samsun Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünde görevli uzmanlar, polis üniforması yerine beyaz önlükle çalışıyor.
Farklı uzmanlık alanlarına sahip kriminal laboratuvar polisleri, balistik inceleme delillerin yanı sıra uyuşturucu, patlama, yangın, change (değiştirilmiş) araç ve sahte belgelerin araştırmasını bilimsel yöntemlerle yapıp suçların aydınlatılmasına katkı sunuyor.
Uluslararası alanda geçerliliği tescil edilmiş bilimsel yöntemleri ve gelişmiş teknolojiyi kullanan uzmanlar, delilden sonuca giden yolda başarılarıyla adından söz ettiriyor.
Samsun Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü kimyasal, belge, iz ve balistik inceleme şube müdürlüklerini bünyesinde barındırıyor.
Laboratuvar Müdürü Nizam Kabar, Türkiye genelinde 10 bölge polis laboratuvarı müdürlüğü bulunduğunu söyledi.
Çalışmalarını tamamen bilimsel metotlarla yaptıklarını vurgulayan Kabar, gelişmiş teknolojik cihazlar kullanarak suçların aydınlatılmasına katkı sağladıklarını dile getirdi.
Üç senelik asistanlık sürecini geçiren ve uluslararası akreditasyon kapsamında gerekli eğitimlerini alan personelin sınav sonucunda uzman olduğunu anlatan Kabar, "Dolayısıyla burada hazırlanan raporlara imza atan uzmanlarımız, ciddi bir eğitim sürecine tabi tutulmaktadır. Sadece uzman olan personelimiz incelemeleri gerçekleştirip ekspertiz raporlarına imza atmaktadır." dedi.
- "Yazdığımız raporlar, dünyanın her yerinde geçerlidir"
Polis kriminal bölge müdürlüklerinin uluslararası alanda akredite olduğuna dikkati çeken Kabar, şöyle devam etti:
"Yazdığımız raporlar, dünyanın her yerinde geçerlidir. Türk Akreditasyon Kurumundan gelen inceleme ekibi, delinin girişinden çıkışına kadar uygulamış olduğumuz bütün prosesleri yerinde incelemiş ve tam not vermişlerdir. Bu da buraya intikal eden delillerin incelenmesinin objektif, tamamen bilimsel yöntemlerle yapıldığı, son teknolojinin kullanıldığı ve raporların doğru sonuçlandığının bir kanıtıdır. Ayrıca Türk kriminal polis laboratuvarları, Avrupa Adli Bilimleri Ağı'nın da üyesidir."
Delilin türüne göre ilgili uzmanlık alanları oluşturulduğunu belirten Kabar, Kimyasal İnceleme Şube Müdürlüğünde uyuşturucu ve patlayıcı maddeler ile cinayet veya intihar olaylarındaki svapların (ateşli silah kullanılan olay sonrası atış artığı) da incelendiğini bildirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”