YKS tercihlerinde bu şartları sağlayan öğrencilere asgari ücret tutarında burs verilecek

 YKS tercihlerinde bu şartları sağlayan öğrencilere asgari ücret tutarında burs verilecek

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Ayakkabıcılar Odası öğrencilere müjdeyi verdi. Muhammet Acar açıklamasında: 

''Ayakkabı alanındaki Türkiye'deki ilk ve tek 4 yıllık bölüm olan ve ilimizde bulunan Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Ayakkabı Tasarımı ve üretimi Bölümünü eşit ağırlık puan türünde ilk yüzbinde tercih eden  öğrencilere ÖSYM'nin 2024-2025 tercih kılavuzunda ayakkabı tasarımı ve üretimi bölümü için Ek-154. madde gereğince İDMİB tarafından asgari ücrete kadar burs verileceği açıklanmıştır.

Son bir yıldır farklı tasarımlardan yapay zeka ile ayakkabı üretimine kadar bir çok konuda sektöre öncülük eden, ürün ve tasarımları İtalya ve Cezair gibi farklı ülkelerdeki uluslararası fuarlarda  sergilenen,   Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü Konya'mızın sektörel olarak öncülüğüne önemli katkılar sağlamaktadır. Ayrıca  bu bölümden mezun olanların 2023 haziran ayında tebliğler dergisinde yayınlanan kararnameyle öğretmen olma haklarının verilmesi ve ilk atamanın bu sene gerçekleştiği sektörümüz açısında çok önemli bir gelişme olarak kabul edilmektedir. Bu gelişmelere ilaveten ilk yüzbinde burs verilecek olması bölüm öğrenci talebi ve sektörel gelişimide beraber getirmesini beklemekteyiz. Önceki yıllarda 1-1,5 milyon diliminde öğrenci alan bölümümüz bu sene verilecek burs ve öğretmen olma hakkıyla  birlikte yüzbinlere doğru büyük bir atılım gerçekleştirmesini beklemekteyiz. Bölüme olan talep artışı kaliteli eğitimin yanında sadece Konya'mızı değil ülkemizdeki tüm ayakkabı ve saraciye sektörünü yakından ilgilendiren bir meseledir. Bu bağlamada bu gelişmelerde Konya Ayakkabıcılar Odası olarak gerekli katkıları sağladığımızı ve bu alandaki gelişmelere destek verdiğimizi belirtmek isterim.


Bu gelişmeler ilimizde Ayakkabıcılıkta eğitime ne kadar önem verildiğinin göstergesidir. Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü Türkiye'de son bir yıl içinde başarılarıyla adından çokça söz ettirdi. Bu başarılarda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Uzun'un eğitime katkısı ve Ayakkabı Sektörüne verdiği destek ve öncülüğü çok önemi buluyor,  sektör temsilcileri olarak takdirle karşılıyoruz. 

Konya ve Türkiye Ayakkabı Sektörümüze verilen eğitim desteği ve başarılı çalışmaları için Selçuk Üniversitesi Yönetimini, Fakülte Yönetimini, Bölümün idareci ve hocalarını ve özellikle asgari ücret tutarındaki bursun bölüme kazandırılmasına destek veren  İDMİB Başkanı Sayın Güven Karaca'ya  ve kazandırılmasını sağlayan bölüm başkanı Prof.Dr.Ahmet Uzun'a ve Konya Ayakkabı sektörümüz adına tebrik ve teşekkür ediyor, başarılı çalışmaların artarak devam etmesini diliyoruz.''ifadelerine yer verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”