KPSS başvuruları başladı! ÖSYM, 2024 KPSS ücretlerine büyük zam yaptı!

 KPSS başvuruları başladı! ÖSYM, 2024 KPSS ücretlerine büyük zam yaptı!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024 için heyecan dorukta.  Başvuru ekranı KPSS lisans ve ÖATB için bugün açılacak. İşte ÖSYM tarafından açıklanan KPSS takvimi, başvuru ücretleri ve sınav tarihleri hakkında bilmeniz gerekenler!

KPSS Başvuru Ücretine Yüzde 133 Zam Geldi. Geçen sene 150 TL olan sınav başvuru ücreti 350 TL oldu.

ÖSYM, 2023 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumlarının her biri için 150 TL, Alan bilgisi her bir oturumu için 100 TL, ÖABT için de 150 TL sınav ücreti almıştı.

2024 yılında ise bu ücreti Genel Yetenek ve Genel Kültür oturum ücretini 350 TL'ye, Alan Bilgisi oturum ücretini 235, ÖABT ücretini de 350 TL'ye çıkardı.

Öğretmenler, KPSS'ye 1400 TL,

Kariyer memurluk sınavlarına girmek isteyenler (Alan Bilgisi'nden 3 oturuma girmesi durumunda) 1410 TL,

Memur olmak isteyenler de 700 TL ücret ödemek zorunda kalacak.

Başvuru için yazının üzerine tıklayın

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”