Saldırılar iki kız kardeşin mutluluğunu da hedef aldı

 Saldırılar iki kız kardeşin mutluluğunu da hedef aldı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda kız kardeşini kaybeden 11 yaşındaki Leyyan'ın kardeşi Seca'ya son vedası yürekleri burktu.

Gazze Şeridi'nin orta kısmındaki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesinin avlusunda onlarca naaş toprağa verilmeyi bekliyor.

  • İsrail'in 173 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 32 bin 490'a çıktı
  • Hamas: Gazze'de uçaklardan atılan yardım paketleri yüzünden 18 Filistinli hayatını kaybetti
  • Filistinli anne açlıkla boğuşan üçüzlerinin hayatından endişe ediyor
  • ABD'nin Gazze kıyısında inşa edeceği iskele "işgal limanı" olarak adlandırılıyor
  • İsrailli aşırı sağcı milletvekili: Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman
  • Pentagon, Gazze'ye kurulacak geçici limanın güvenliğinde İsrail'in rol alacağını bildirdi
  • İsrail'in Refah'a düzenlediği hava saldırılarında ölen ve yaralananlar oldu

Hastanenin avlusu İsrail'in saldırılarına başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana sevdiklerine son kez veda eden Filistinlilerin acı dolu görüntülerine sahne oluyor.

Bu kişilerden biri de 11 yaşındaki kız çocuğu Leyyan. Babasının teşvikiyle kardeşinin cansız bedenine yaklaşan Leyyan, hayatının birçok aşamasında mutluluğunun kaynağı kız kardeşinin yüzüne son kez bakabilmek için yanına gitti.

Uzun, örgülü saçlarıyla Leyyan, oyunlar oynadığı ve yakın zamana kadar yanında olan kız kardeşinin başını öperken derin bir üzüntü içindeydi.

Saldırılar iki kız kardeşin mutluluğunu da hedef aldı

İsrail'in Gazze Şeridi'nde neredeyse 6 aydır devam eden ve binlerce çocuğun ölümüne neden olan saldırıları iki kız kardeşi birbirinden ayırdı.

Mutluluk dolu çocukluk zamanları saldırıların başlamasıyla birdenbire değişti. Küçük Leyyan, Gazze Şeridi'ne saldıran İsrail savaş uçaklarının seslerine rağmen sadece kardeşiyle keyifli vakit geçirmeye çalışıyordu.

İsrail uçakları, 22 Mart Cuma günü Deyr el-Belah kentinde Filistinlilere ait evleri bombalayarak onlarca Filistinliyi öldürdü ve yaraladı.

O gün kardeşinden ayrılan Leyyan'ın, kardeşiyle yaşadığı mutluluk dolu anılardan başka elinde hiçbir şeyi kalmadı.

Kız kardeşine son vedasını yapan Leyyan'ın dudaklarından dökülen "Canım kardeşim, Allah sana merhamet eylesin" ifadeleri çevresindekileri de üzüntüye boğdu.

İsrail çocukları hedef alıyor

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini 13 Mart'ta, Gazze'de öldürülen çocuk sayısının son 4 yılda dünya genelinde yaşanan savaşlarda öldürülen çocukların sayısının toplamından fazla olduğunu açıkladı.

Lazzarini, İsrail'in Gazze'de öldürdüğü çocuklara ilişkin istatistikleri "şok edici" şeklinde nitelerken "Bu çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş. Çocukların gelecekleri üzerine yürütülen bir savaş." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde son dört yılda yaşanan savaşlarda öldürülen çocuk sayısı 12 bin 193 olarak açıklanırken İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında öldürülen çocuk sayısı 14 bin 300'e yaklaştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”