DDK, KPSS'yle ilgili suç duyurusunda bulundu

 DDK, KPSS'yle ilgili suç duyurusunda bulundu

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. YÖK de inceleme başlattı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) 30'un üzerinde sorunun bir yayınevinin deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası tepkilere neden oldu.


CİMER'E ŞİKAYET YAĞDI


KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla ilgili eğitim sendikaları hukuki adımları atacaklarını açıklarken siyasi parti liderleri de konunun takipçisi olacakları yönünde paylaşımlar yaptılar. Birçok aday da CİMER'e başvurarak şikâyetlerini dile getirdi ve sınavın iptal olmasını talep etti.


ERDOĞAN DDK'YA TALİMAT VERDİ, ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS'de çıkan soruların bir yayınevinin deneme sınavındaki sorularla aynı olmasına yönelik iddialar üzerine dün akşam Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdi. Erdoğan'ın DDK'ya verdiği talimatın ardından aynı gece Resmi Gazete'de ÖSYM Başkanı'na ilişkin karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı.


DDK BAŞKANI: BİR SORUN GÖRÜNÜYOR


Aygün'ün görevden alınmasının ardından Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri de iddialar hakkında harekete geçti. DDK görevlisi müfettiş heyeti, ÖSYM'de inceleme başlattı. Yapılan incelemeler hakkında konuşan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, "Bir sorun görünüyor. KPSS ile ilgili sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek" dedi.


"TABLOYU TAM OLARAK GÖRMEMİZ LAZIM"


Görevlendirilen heyetin yerinde inceleme yapacağını belirten Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı şöyle konuştu:


"Bir heyet görevlendirdik. Müfettişlerden oluşan heyet yerinde inceleme ve araştırma yapacak. ÖSYM'deki inceleme ve araştırma sürecine ilişkin bir süre vermemiz şu aşamada mümkün değil. Tabloyu tam olarak görmemiz lazım. Ancak mümkün olan en kısa sürece raporumuzu Cumhurbaşkanına sunacağız. Bir sorun göründüğünü ifade etmiştim. Sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek."


SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU


ÖSYM'de incelemelerini tamamlayan Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


YÖK İNCELEME BAŞLATTI


YÖK Başkanı Erol Özvar da yaptığı açıklamada, "DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”