CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : TÜRKİYE, SALGIN SONRASI DÖNEME, İNŞALLAH ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR KÜRESEL AKTÖR OLARAK GİRECEKTİR

https://www.youtube.com/watch?v=LnEbXQvRVew

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : TÜRKİYE, SALGIN SONRASI DÖNEME, İNŞALLAH ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR KÜRESEL AKTÖR OLARAK GİRECEKTİR “Ekonomik reform paketimiz, Türkiye’yi geleceğe güvenle taşıyacak, somut ve çözüm odaklı politikalar içeriyor"
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Ekonomik reform paketimiz, Türkiye'yi geleceğe güvenle taşıyacak, somut ve çözüm odaklı politikalar içeriyor. Takvimlendirdiğimiz tüm reformları, belirlediğimiz sürelerde tamamlayacağız. Her üç ayda bir gerçekleştireceğimiz reform takip toplantılarıyla, programın uygulama başarısını değerlendireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı'na katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye ekonomisinin yarınlarını şekillendirecek reform programının hazırlıklarının Kasım ayından beri yürütüldüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışmamızın özünde; ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütme amacı bulunuyor. Üretimde verimlilik artışı sağlayarak, potansiyel büyümemizi artıracağız. Reel ekonomiyi daha da güçlendirerek, ithal girdi kullanımını azaltmış, katma değerli üretimle ihracatta yeni rekorlar kıran, yerli ve millî bir ekonomi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.  

"TÜRKİYE, SALGIN SONRASI DÖNEME, İNŞALLAH ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR KÜRESEL AKTÖR OLARAK GİRECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın hazırlık sürecinde özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinerek, tüm talepler ve tekliflerin dinlediğini ifade etti.

"Esnaf kardeşlerime buradan güzel bir müjde vermek istiyorum. Salgın döneminde esnafımızın ne gibi zorluklarla mücadele ettiğini biliyoruz” diye konuşan Cumhurbaşkan Erdoğan, reform paketinde dar gelirli küçük esnafa yönelik vergi muafiyetinin yer aldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şunları kaydetti: "Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz. Kapsama giren esnafımızı çok ciddi olarak rahatlatacağına inandığım bu kararın, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum,”

Ekonomik reform paketinin, Türkiye'yi geleceğe güvenle taşıyacak, somut ve çözüm odaklı politikalar içerdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Takvimlendirdiğimiz tüm reformları, belirlediğimiz sürelerde tamamlayacağız. Her üç ayda bir gerçekleştireceğimiz reform takip toplantılarıyla, programın uygulama başarısını değerlendireceğiz. Türkiye, salgın sonrası döneme, inşallah çok daha güçlü bir küresel aktör olarak girecektir” şeklinde konuştu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”