Bitkisel Yağ sanayicileri derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil hakkında suç duyurusu

 Bitkisel Yağ sanayicileri derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil hakkında suç duyurusu

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Tarım ve Orman Bakanlığı ayçiçek yağı stokunun bittiğini iddia edip fiyatların hızla yükselmesine yol açan Tahir Büyükhelvacıgil hakkında suç duyurusunda bulundu
100 lirada satılan 5 kiloğramlık ayçiçek yağı fiyatı bir günde 200 liraya cıkmıstı.Bazı internet sitelerinde rakamlar 250-300 lira bandına kadar yükseldi. Ancak bu süreçte Türkiye'de yağ stoklarında sorun hiçbir sorun yaşanmadı. CumhurBaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'le yürüttüğü anlaşma sayesinde Azak Denizi limanlarında bekletilen. 30 gemilik  ayçiçek yağı'da hızla Türkiye'ye getirildi.Yağ alan vatandaşlar'da mağdur edildi.
 
   Tahir Büyükhelvacığil'e önce uyarı verilip sonra dava açıldı.Tarım ve Orman Bakanlığı Vahit Kirişçi,ayçiçek yağı üretimi ve  ithalatı ile alakalı ilgili birimlerle toplantı yaptı. Ardından da arz ve stok sıkıntısı bulunmadığı açıkladı. Bu toplantıda Büyükhelvacıgil'in uyarıldığı, açıklamalarına özen göstermesi istendiği öğrenildi. Bakan Kirişçi daha sonra da vatandaşın alım tercihlerinin yönlendirildiği ve fiyatların sebepsiz yükselmesine sebep olunduğu gerekçesiyle BYSD Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulması konusunda talimat verdi. 

   Suç Duyurusu dilekçesinde BYSD Başkanı'nın Türk Ceza Kanunun (TCK) 237.maddesinde düzenlenen ''Fiyatları Etkileme''suçundan cezalandırılması istendi. TCK 'nın 2 yıl hapis cezası öngörüyor.Ancak suça konu eylem sonucunda besin veya malların değerlerinin artması ya da eksilmesi durumunda ise cezanın 3'e 1 oranında artırılması hüküm altına alınıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”