BEYŞEHİR'DE ŞEHİTLER VE GAZİLER PARKI AÇILDI

 BEYŞEHİR'DE ŞEHİTLER VE GAZİLER PARKI AÇILDI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Beyşehir'de Şehitler ve Gaziler Parkı açıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Şehitler ve Gaziler Parkı açıldı.

Açılışa İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit Kara Ali Çavuş'un torunları ve mahalle sakinleri katıldı.

Parka, Kütahya Dumlupınar Şehitliği'nde yer alan Çetmili Şehit Kara Ali Çavuş destanının simgesi Şehit Baba ve Oğul Anıtı'nın benzeri de yapıldı.



Açılış töreninde şehit Kara Ali Çavuş'un Akçabelen Mahallesi'nde yaşayan ailesi ve torunları adına konuşan Yüksel Ünüvar, 100 yıl önce doğduğu topraklardan vatan savunması için ayrılarak şehit düşen, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir destanın kahramanlarının torunları olmaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ise Kara Ali Çavuş ve oğlu Mehmet Onbaşı'yı anlatmanın son derece zor olduğunu belirtti.



Şehitler sayesinde özgür bir yaşam sürüldüğüne dikkati çeken Bayındır, "Bizler eğer bugünü görüyorsak başta Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarının ve 'Ben bu vatan için doğdum, bu vatan için ölürüm' diyen Kara Ali Çavuşumuz ve Mehmet Onbaşımız sayesindedir. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dua sonrası Şehitler ve Gaziler Parkı ile Şehit Baba ve Oğul Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Anıtın üzerinden kaldırılan Türk bayrağı ise Kara Ali Çavuş'un torunlarından Durmuş Gökoğlu'na teslim edildi.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”