Beraber yaşadığı kadının babasını tüfekle öldüren sanığın son durumu

 Beraber yaşadığı kadının babasını tüfekle öldüren sanığın son durumu

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Birlikte yaşadığı kadının babasını tüfekle öldüren sanığın davasına devam edildi. - İlk duruşmada sanığın olay günü kendilerini de öldürmeye yönelik girişimlerinin olduğunu belirten anne ve oğlu, şikayetlerinden vazgeçti.


 Konya'nın Çumra ilçesinde birlikte yaşarken kendisini terk edip ailesinin evine yerleşen kadının babasını tüfekle öldürdüğü, kadını ve oğlunu da öldürme teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla sorgulanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Turgay Koç ile taraf avukatları katıldı.

Koç'un birlikte yaşadığı Hatice Özer ve oğulları M.K'nin sanığa şikayetten vazgeçmeye yönelik dilekçeleri mahkemeye sunuldu.

Sanık Koç'un avukatı Yunus Emre Yaşlı, müvekkilinin, oğlu ve Hatice Özer'e yönelik bir eyleminin bulunmadığını savunarak, "Dosyaya dilekçe ibraz eden katılanlar Hatice Özer ve M.K'nin, mahkemede ve ilk ifadelerinde olayın duygusallığı ve kızgınlığıyla farklı anlatımlarda bulundukları, sanık Turgay'ın kendilerine herhangi bir tüfek doğrultmadığı ve ölümle tehdit etmediğine ilişkin şikayetten vazgeçtiklerine dair dilekçe içeriğine bir diyeceğimiz yoktur. Olayın oluşuna ve dosya kapsamına uygun şekilde beyanda bulundukları anlaşılmıştır. Bu nedenle katılan sıfatlarının kaldırılmasını talep ederiz. Müvekkilin, kasten öldürme suçu yönünden hakkında meşru müdafaa hükümlerinin uygulanma koşullarının oluştuğu gözetilerek uygun görülecek şekilde tahliyesine karar verilmesini isteriz." diye söyledi.

Sanık Turgay Koç da birlikte yaşadığı Hatice Özer'in babası İbrahim Özer'i öldürme kastı taşımadığını, eşini ve çocuklarını alıp eve götürmek istediğinden dolayı  kayınpederinin evine gittiğini iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Çumra ilçesinde Turgay Koç ile birlikte yaşadığı Hatice Özer, bilinmeyen nedenle tartışmış, evi terk eden kadın, ailesinin yanına yerleşmişti. Koç, 27 Ekim 2020'de tartıştığı kadının babası İbrahim Özer'i tüfekle başından vurarak öldürmüştü.

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan sanık, Hatice Özer ve oğluna yönelik bir eyleminin olmadığını iddia etse de Hatice Özer, ilk duruşmada "Olay anında mutfak kapısını tekmeyle kırdı. Elindeki tüfeğin namlusunu kırık yerden içeri, bize doğru yöneltince kapıyı açmak zorunda kaldım. Çocuklar, M.K. hariç yanımızdan kaçtı. Biz de antreye doğru yürüdük. Sanık, 'Babanı öldürdüm, sıra sende.' dedi. Elindeki tüfeği bana yöneltti." şeklinde olayı anlatmıştı, oğlu M.K. de bu anlatımı doğrulamıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”