Bazı sendikalarda doktor ve sağlık çalışanlarının darbedilmesi kınandı

 Bazı sendikalarda doktor ve sağlık çalışanlarının darbedilmesi kınandı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Kırşehir'de bazı sendikalar, doktor ve sağlık çalışanlarının darbedilmesini kınadı.Kentteki bazı sağlık sendikalarının başkanları ve üyeleri, sağlıkçılara şiddete tepki göstermek amacıyla Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya geldi.

Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan, burada yaptığı açıklamada, sendikalar olarak birlik içinde bu olaya tepki verdiklerini söyledi.

Şiddeti kınadıklarını vurgulayan Yücesan, "Dünkü saldırıda doktorumuz, sağlık çalışanlarımız ve güvenlik görevlilerimiz yaralanmışlardır. Biz her zaman onların yanındayız. Mecliste görüşülen sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz." dedi.

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekimsen) Kırşehir İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi Erol Erşekerci de sağlık çalışanlarının kurumlarda hastaların tedavisi için özenle çalıştıklarını ifade ederek, "Bizlere canlarınızı emanet ederken yine bizlerin de birer insan olduğumuzu unutmamalısınız. Dün hastanemizde daha elim bir olay olabilirdi." diye konuştu.

Türk Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın da dün hastanede sağlık çalışanlarının maruz kaldığı korkunç saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Öz Sağlık-İş Sendikası Kırşehir Şube Başkanı Nurcan Özer de sağlık çalışanlarının iş yerlerinde şiddet korkusu yaşamak istemediklerini dile getirdi.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, dün sabah saatlerinde yoğun bakım ünitesinde vefat eden bir hastanın yakınlarının saldırısı sonucu doktor ve sağlık çalışanları hafif yaralanmış, 2 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”