Bakan Selçuk Yüz Yüze Eğitimin Detaylarını Anlattı

 Bakan Selçuk Yüz Yüze Eğitimin Detaylarını Anlattı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Milli Eğitim Bakan Selçuk, "Köylerimizde, çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde 15 Şubat'ta yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz." dedi.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bakanlık'ta düzenlenen bilgilendirme toplantısında yüz yüze eğitime ilişkin detayları açıkladı.
Tüm çaba ve gayretlerinin çocukları okullarıyla sağlıkla ve güvenle buluşturmak olduğunu belirten Selçuk, bundan dolayı her gün ve bazen günde birkaç kez dünyadaki ve Türkiye'deki bilimsel verileri ve raporları gözden geçirdiklerini söyledi.

Selçuk, büyük bir ekibin verilerin akışını uygulamalarla ilişkilendirip, il il ayrıntılı verileri takip ettiklerini anlatarak Bilim Kurulu'nun ortaya koyduğu görüşlerin dikkatle değerlendirilip fiziksel ve ruhsal sağlık, psikososyal ve akademik ölçme değerlendirme verilerinin karşılaştırmalı olarak dikkate alındığını aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları şu şekilde:
  1. Köy okullarımızı tüm kademelerde 15 Şubat'ta yüz yüze ve tam zamanlı açıyoruz. 
  2. 15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokulları mızı tam zamanlı açma kararı verdik.
  3. 1 Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak.
  4. 1 Mart tarihinde okullarımız sınav döneminde olan 8 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz için kapılarını açacak.
  5. 1 Mart pazartesi günü ilk okulların üstüm sınıf düzeyleriyle açılacak. öğrencilerimiz eğitimleri seyreltilmiş şekilde haftada iki gün devam edecek.
  6. Lise öğrencilerimizin bir dönemden kalan sınavları mart ayı içerisinde planlanarak yüzyüze gerçekleştirilecektir
  7. Öğrencilerimizin okullarımıza yüzyüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak
  8. önümüzdeki süreçte salgınında seyrine bağlı olarak il Hıfzıssıhha kurullarının ve valiliklerin karar doğrultusunda farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak bir ile eğitime başlanması ile ilgili kararlar alınabilecektir
  9. Öğrenme kayıpların giderilmesi için kapsamlı bir programa başlayacağız
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”