ASAMİ Türkiye Bölgesel toplantısı Konya’da yapıldı

 ASAMİ Türkiye Bölgesel toplantısı Konya’da yapıldı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen, ortopedi ve travmatoloji hekimleri teknik ve tecrübelerini paylaştılar.
 Asami Türk Ekstremite Rekonstrüksiyonu ve İlizarov Yöntemleri Uygulama Geliştirme Derneği ile Selçuk Üniveristesi, Necmettin Erbakan üniveristesi ve Özel Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniklerince ortaklaşa düzenlendi. Toplantıda "Kırık Kaynamasında Sorunlara Güncel  Bakışlar” konuları konunun uzmanı hekimler tarafından ayrıntılı olarak değerlendirildi.

Üç ayrı oturumda gerçekleştirilen toplantıya Asami Türkiye derneği temsilcileri yanında, ilimizdeki değişik hastanelerden Dr. Mehmet Arazi, Dr. Cenk Özkan, Dr.İsmail Hakkı Korucu, Dr. Ömer Faruk Erkoçak, Dr. Ahmet Sinan Sarı, Dr. Ahmet Fevzi Kekeç, Dr. Barış Özkul, Dr. Halil İbrahim Balcı, Dr. Mehmet Erdem, Dr.Yusuf Erdem, Dr. Erkan Sabri Ertaş, Dr. Ferhat Güler,   Dr. Selim Safalı konuşmacı olarak katıldı.Toplantı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Arazi, "İlizarov ve onun yönteminin yaygınlaştırılması amacıyla kurulan oluşumun ülkemiz temsilcisi derneğini şehrimizde misafir ettik. Konuşmacı hocalarımıza ve toplantıya katılan tüm meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.



Asami Türkiye, uluslararası ASAMİ derneğinin Türkiye'deki temsilcisi oluyor. Asami ise "Association for the Study and Application of the Methods of Ilizarov” baş harflerinin kısaltmasını ifade ediyor. Yani "İlizarov" denilen ve kırık tedavisinde kullanılan bir metodunun uygulama ve çalışmalarının tüm dünyada yaygınlaştırılmasını amaçlayan bir bilimsel dernek. İlizarov ise tam adı "Gavriil Abramovich İlizarov” olan 1921 de Rusya'da doğan bir hekim. 1951 yılında kendi ismiyle anılan yeni bir tedavi aparatı ve yöntemi geliştirmiş. Tekniği bisiklet tekerini ayakta tutan gergin tellerin prensibine uymaktadır. Sovyet Rusya'da yıllarca bu yöntemi uygulamış ama sadece doğu blokunun haberi olmuştur. 1967 yılında Sovyet yüksek atlama dünya şampiyonu Valery Brumel geçirmiş olduğu motorsiklet kazası sonucu toplam 14 ameliyat olmasına rağmen hala kaynamayan kırığı nedeniyle İlizarovun yanına gitmiştir. İlizarov atleti ameliyat ederek, kısa sürede kırığının kaynamasını ve yeniden eski performansına geri dönmesini sağlamıştır. Bu olay ilizarovun birden tüm ülkede ve kısmen dünyaca tanınmasını sağlamış, İlizarova çok geniş çalışma imkanları sağlanmıştır. 1980'li yıllarda önce italyan hekimler ve arkasından Kuzey Amerikalı hekimler tarafından İlizarov yöntemi batı ülkelerine ulaşmıştır. Şu anda ilizarov felsefesi tüm dünyada uygun hastalarda başarıyla kullanılmaktadır. Özellikle artık umut kesilen çok zor kırıklarda bile ilizarov uygulaması mucize denebilecek derecede başarılar sağlayabilmektedir.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”