Anlamlı Proje Tamamlandı

 Anlamlı Proje Tamamlandı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Engelleri Engelsizleştirelim adlı proje Türkiye, Azarbaycan ve Gürcistan’dan toplam 10 okuldan 47 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Projeyi, Özel eğitim öğretmeni Huriye Şükran Dikilitaş ve Öğretmen Yasemin Şen yürüttüler.
Öğrenciler proje kapsamında engel, engel türleri, fiziksel ve zihinsel engel, engelli olmak konularını öğrendiler. Her hafta kendi aralarında toplanarak duygudaşlık kurma fırsatı yakalayan öğrenciler geleceğe dair farkındalıklar geliştirdiler.

Proje ile ilgili bilgi veren Özel eğitim öğretmeni Huriye Şükran Dikilitaş şu açıklamayı yaptı: "Projede yar alan öğrencilerimiz otizm, aspergel, down sendromu, zihinsel engel nedir, bu bireyler nasıl eğitim alırlar, neler yaşarlar konusunu gözlemleme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz sanal ortamda birbirleri ile kaynaştılar ve öğrenciler ve velilerimiz için keyifli bir proje oldu. Engelleri engelsizleştirelim isimli e-book oluşturuldu ve bu kitapçık sosyal medyada yayınlanarak toplumsal olarak hatırlatma ve farkındalık çalışmaları yapıldı. Bu projeden sonra eminiz gelecek yıllarda da aynı ekiple çalışmalara devam edecektir. Proje ekibi oluşturulurken öncelikle gönüllülük esası ön planda tutularak grup oluşturuldu. Proje ekibi olarak işbirlikçi öğrenmeye dayalı görev ve sorumluluklar oluşturuldu. Proje ekibi düzenli periyodlarda toplanarak ekip çalışması şeklinde çalışmalarını sürdürdü.”

Engelleri Engelsizleştirelim adlı projenin başarılarıyla tamamlandığı belirtilirken sağlıklı bireylerin özel gereksinimli bireyler ile toplumda arkadaş ortamında kendilerini özgürleştirmesi sağlanarak toplumsal bütünlük sağlandığının altı çizildi. Projede bireysel farklılıklara saygı duyma, görevler ve sorumluluklara yer verilerek özgüven kazanma, kabul görme, ait olma duygudaşlık kazanılması ön planda tutuldu.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”