Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli ve sağlıksız ürünler satan firmaları kamuoyuna duyurdu. Yayımlanan listede Konya'nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren "Kısmetoğlu Beyti Et ve Et Ürünleri" firmasına ait çeşitli et ürünlerinde uygunsuzluk tespit edildi.
Denetimler sonucunda ısıl işlem görmüş kangal sucuk ve piliç sucuk ürünlerinde deri dokusu, gıda boyası ve mekanik ayrılmış kanatlı eti kullanıldığı belirlendi.
Uygunsuzluk tespit edilen bazı ürünler şunlar:
Danam Et markalı ısıl işlem görmüş kangal sucuk – Deri dokusu ve kanatlı eti tespiti
Kısmetoğlu Beyti markalı ısıl işlem görmüş piliç sucuk – Gıda boyası ve mekanik ayrılmış kanatlı eti tespiti
Beytullah Hayal markalı ısıl işlem görmüş kangal sucuk – Kanatlı eti tespiti
Yetkililer, vatandaşları gıda güvenliği konusunda dikkatli olmaya ve hileli ürünlere karşı bilinçli tüketici olmaya çağırırken, ilgili firmalara yönelik yasal işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.