TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜSLE MÜCADELE POLİTİKASINDA BİLİM KURULUNUN TAVSİYELERİ YÖN VERİYOR

 TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜSLE MÜCADELE POLİTİKASINDA BİLİM KURULUNUN TAVSİYELERİ YÖN VERİYOR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Tüm dünyayı etkisi alan koronavirüs salgını ile ilgili gelişmeleri en başından itibaren yakından takip eden Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda hareket ediyor
 



Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) ile mücadelesini, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sürdürüyor.

Çin'in Hubey eyaleti Vuhan şehrinden dünyaya yayılan Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler, ilk gününden itibaren Türkiye'nin de yakından takip ettiği konuların en başında yer alıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsle ilgili acil durum ilan etmeden önce koronavirüs salgınına yönelik ilk adım Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Ocak'ta Bilim Kurulu'nun oluşturulmasıyla atıldı.

Bakanlık, virüsün ortaya çıkmasıyla Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden alanında yetkin enfeksiyon, mikrobiyoloji, viroloji, iç hastalıkları, yoğun bakım ve göğüs hastalıkları uzmanı akademisyenleri Koronavirüs Bilim Kuruluna davet etti. Böylece, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığını yürüttüğü 31 bilim insanın yer aldığı kurul oluşturuldu.

Farklı üniversitelerden kurulda görev alan bilim insanları, salgının yayılmaya başladığı günden itibaren koronavirüsle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyor.

Bilim Kurulu önemli tavsiye kararlarında bulundu

Bilim Kurulu, Vuhan'daki Türk vatandaşlarının getirilmesi, uçuşların yasaklanması, kara sınırlarının kapatılması, referans hastanelerinin belirlenmesi, yurt dışı ziyaretlerin ertelenmesi, yurt dışından gelenler için '14 günlük karantina uygulaması", eğitime ara verilmesi, konaklama tesisleri, restoranlar, yurtlar ve huzurevlerinde tedbirlerin artırılması, açık ve kapalı cezaevlerinde açık gibi görüşlerin ertelenmesi gibi tavsiye kararlarında bulundu.

Bilim Kurulu üyesi akademisyenler, bu süreçte hem küresel tehdit oluşturan Kovid-19'la mücadele yöntemlerinin belirlenmesini hem de bilimsel olmayan bilgi ve öneriler konusunda vatandaşların doğru bilgilendirilmesini sağladı.

Bakanlığın oluşturduğu bilim kurulunda uluslararası alanda önemli çalışmalar yapan isimler de yer alıyor. Bilim Kurulundaki bilim insanları çoğunlukla enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji ve viroloji uzmanlarından oluşuyor. Çocuk enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanları ile koronavirüs tahlillerinin yapıldığı Ulusal Viroloji Laboratuvarından birer temsilci de kurulda bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”