Barış Bektaş’tan staj ve çıraklık mağdurlarına destek

 Barış Bektaş’tan staj ve çıraklık mağdurlarına destek

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, staj ve çıraklık mağdurlarının sorunlarını meclise taşıdı.

Sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan Bektaş, ‘'

Staj ve Çıraklık Mağdurları için meclisimizde hak arayışımızı sürdürüyoruz. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen mağdurlarla birlikte yaptığımız basın açıklamasıyla bu mağduriyetin bitmesi için hem yürütmeye hem de yargıya seslendik.''notunu düştü.

 

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve mağdurlarla birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında Bektaş: ''Hukuken tartışılmayacak bir belge niteliğinde, staj ve çıraklık mağdurlarının çalışma hayatına girdiğini hukuken tescilleyen bir belge veriliyor. Prim yaptırmadıkları gerekçesiyle hukukun gasp edildiği bir anlayışla sanki o insanlar çalışma hayatının içerisinde hiç bulunmamış, çalışma sisteminin içine hiç girmemiş gibi devlet haklarını, insan hakları ve hukuk güvencesini reddeden bir yaklaşım sergiliyor. Bu noktada kendi verdiği belgeyi reddeden bir devlet anlayışı ile karşı karşıyayız. Devlet de devamlılık esastır ve her şeyin üstünde bir hukuk vardır. Biz buradan mahkemeleri de anayasa önünde eşitlik ilkesine aykırı bu yaklaşımı iptal etmeye davet ediyoruz. Maalesef yargı,yürütme ve yasama balansı tamamen yürütme lehine bozulmuş ve artık mahkemeler bütçeye yük getirir korkusuyla yürütmenin talimat vermediği hiçbir alanda ezilenlerin kazanım sağlayacağı bir karar veremez hale gelmiştir. Biz bu yaklaşımı da kınıyoruz hukuk ve yargıçlar devletle vatandaş arasında eşit mesafede durmak zorundadır. Hukuken zaten tescilli olan emeklilikte staj ve çıraklık mağduru olan yurttaşlarımızın haklarının gaspına biran önce son verilmelidir. Bu çağrıyı yargı organlarına, hem de Sayın Cumhurbaşkanına  çağrımızı buradan yineliyoruz. Staj ve çıraklık mağduru olan yurttaşlarımızın haklarının gaspına biran önce son verilmelidir.''ifadelerine yer verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • KA
    Kurt ayaz
    59 gün önce

    3308 Sayılı yasa duzelsin haksızlık bu çalıştık primlerimiz tam yasımız tam

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”