LAF DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ

 LAF DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat YAĞIZ çiftçinin yaşadığı sıkıntıları Konya Ziraat Odaları Başkanları ile beraber bir heyet oluşturarak Ankara’ya taşıdı. Bu sorunların başında Enerji Fiyatları, Çiftçi Borçlarının yapılandırılması, Konya Santrallerinin durumu, Şeker Pancarı Kotaları, Kuyu Barışı gibi gündem maddeleri ile yapılan ziyaretler de sorunları masaya yatırdıklarını basın toplantısında duyurdu.


Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat YAĞIZ çiftçinin yaşadığı sıkıntıları Konya Ziraat Odaları Başkanları ile beraber bir heyet oluşturarak Ankara'ya taşıdı. Bu sorunların başında Enerji Fiyatları, Çiftçi Borçlarının yapılandırılması, Konya Santrallerinin durumu, Şeker Pancarı Kotaları, Kuyu Barışı gibi gündem maddeleri ile yapılan ziyaretler de sorunları masaya yatırdıklarını basın toplantısında duyurdu.
Sürekli her platformda enerji bedellerinin yüksek olduğundan bahseden Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat YAĞIZ ‘' Son bir yıldır yüzde yüz artan bir maliyet konusu olan enerji fiyatları ile tarım yapmanın imkânı kalmadığını dile getirdi. ‘'Tarımda girdi yükünün hafifletilmesi, üretimin sürdürülebilir kılınması bakımından tarımda kullanılan elektrik birim fiyatının düşürülmesi gerekir'' dedi.
Konya çiftçisinin bir diğer sorunu olan Termik Santrallerin kapatılması olduğunu ifade eden YAĞIZ ‘' Çiftçinin alın teri ve emeği ile kurulan, çok ciddi kaynaklar aktarılarak alınan Sivas Kangal ve Soma Termik Santrallerinin kapatılmış olması Konya çiftçisinin alın teri, emeği ve parası çöpe atılmış demektir'' dedi.
2019 yılında iklim şartlarından dolayı pancar kotalarının doldurulamayıp çiftçilerin cezalandırıldığını dile getiren YAĞIZ ‘' iklime bağlı çiftçiden kaynaklanmayan etkenler nedeni ile çiftçinin cezalandırılması adil değildir, bu çiftçiyi üretimden soğutmaktan başka bir işe yaramayacağını belirtti.
Çiftçinin Özel Bankalar, Ziraat Bankası ve Tarım ve Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının olduğunu ifade ederken ‘' Sürdürülebilir bir üretim ve kredi kullanımı açısından 2015-2020 dönemine ait borçlarında faizleri silinerek anaparaları uzun vadeli yapılandırmaya gidilmesi gerektiğini açıkladı.
Ziraat Odaları olarak; çiftçilerin tüm bankalara olan borçları, çiftçi kayıt sistemi kaydı olsun olmasın faizlerin silinmek sureti ile en az 5 yıl yapılandırılmasını talep eden Başkan YAĞIZ Kuyu Affına da değinerek ‘' Ziraat Odaları olarak Kaçak Kuyu tabirinin yanlış olduğunu Ruhsatsız Kuyu tabirinin kullanılmasını, söyleyerek bir defaya mahsus imar barışına benzer şekilde kuyu barışını yapılamasının, ruhsatsız kuyuların kayıt altına alınarak bu sorunun çözülmesi gerekiyor'' dedi.
Çiftçilerin yaşadığı tüm sorunları Konya Milletvekillerine, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar' a özellikle ilettiğini dile getiren Başkan Murat YAĞIZ basın mensupları önünde kendilerine teşekkür etti.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”