Konya'da çekilen Mevlana dizisi yeni sezona hazırlanıyor

 Konya'da çekilen Mevlana dizisi yeni sezona hazırlanıyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Reklam
TRT tarafından Konya'da çekilen, “Mevlana Celaleddin-i Rumi” dizisinin 2. sezon bölümü 9 Aralık’taki ilk bölümünün ardından her cumartesi yeni bölümleriyle sezona hazırlanıyor.
Hoşgörü ve barışın timsali Hz. Mevlana'nın hayatının anlatıldığı Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi heyecanla beklenen 2. sezon bölümleri ile geri dönüyor. Bir tabii orijinal yapımı olan ve 13. Yüzyılda Konya'da geçen Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi, büyük İslam alimi, tasavvuf büyüğü ve şair olan Hz. Mevlana'nın yaşadığı dönemi konu alıyor. TRT Haber'den alınan bilgilere göre; İlk 10 bölümde; Mevlana'nın 40 yaşlarındaki kişiliği ve derinliğinin oluşmasına neden olan temel olaylar ve şahıslar ile yollarının kesişmesine odaklanırken 2. sezonda ise Şems-i Tebrizi'nin gelişi ile Mevlana'nın tasavvuf yolculuğu bambaşka bir seyre taşınıyor. KONYA'DA ÇEKİLİYOR

TRT tarafından Konya'da çekilen dizi yeni sezonda da dolu dolu geçecek. TRT'nin uluslararası dijital platformu tabii, izleyicilerini yeni dönemde platforma özel olarak hazırlanmış heyecanla beklenen orijinal dizilerinden "Mevlana Celaleddin-i Rumi” dizisinin 2. sezon bölümü 9 Aralık'taki ilk bölümünün ardından her cumartesi yeni bölümleriyle, sadece tabii uygulaması veya www.tabii.com üzerinden izlenebilecek.

OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi 2. sezon ilk bölümüyle 9 Aralık'ta yayınlanacak ve devamında her cumartesi yeni bölümleriyle tabii'de olacak. Oyuncu kadrosunda Mevlana Celaleddin-i Rumi rolüyle Bülent İnal ve Şems-i Tebrizi rolüyle Mehmet Ali Nuroğlu bulunuyor. Ayrıca Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Devrim Özkan, Mert Turak ve Nilay Deniz'in yanı sıra Ushan Çakır, Levent Can, Yusuf Çim, Burak Can, Ali Nuri Türkoğlu, Turgay Aydın, Burç Kümbetlioğlu ve İlker Aksum gibi tanınmış isimlerin de yer aldığı Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin yönetmenliğini Can Ulkay, üstlenirken dizinin senaryosu Ali Aydın ile Fatma Berra Mete'ye ait.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”