KONYADAN DÜNYAYA İHRACAT

 KONYADAN DÜNYAYA İHRACAT

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'da 78 yaşındaki Mehmet İnan büyük otomobil firmalarına makine ihraç ediyor.

Konya'da 78 yaşındaki Mehmet İnan, 51 yıl önce öğretmenliği bıraktıktan sonra babasından devraldığı ve büyüttüğü işletmede, dünyaca ünlü otomobil markalarının yanı sıra 95 ülkeye giyotin makas, fiber lazer, panç pres ve sac işleme gibi makineler ihraç ediyor.

Mehmet İnan, 1966 yılında başladığı matematik öğretmenliğini iki yıl yaptıktan sonra babasının tavsiyesi üzerine aile dükkanında çalışmaya başladı.Azmiyle babasının işletmesini büyüten İnan, daha sonra giyotin makas, fiber lazer, panç pres ve sac işleme gibi makineler üretmeye başladı.İnan, bu makineleri hem dünyaca ünlü otomobil markalarına satıyor hem de 95 ülkeye ihraç ediyor.MVD Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnan yaptığı açıklamada, yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alanda 165 çalışanla çeşitli makineler ürettiklerini dile getirdi.

Dünyanın birçok ülkesine ihracat yaptıklarını ifade eden İnan, "Bugün itibarıyla Şili'den Rusya'ya, ABD'den Kanada'ya ve Avustralya'ya kadar 95 ülkeye 30 milyon avroluk ihracat gerçekleştiriyoruz. Yıllık ortalama 600 civarında makine üretiyoruz. Üretimimizin yüzde 90'ını ihraç ediyoruz. Kalite olarak muadillerimize göre çok iyi durumdayız. Hatta bir dünya markası olduğumuzu söyleyebiliriz. Çünkü Porsche ve Mercedes gibi Alman markaları ile İtalyan markası olan Maserati'ye de makine gönderdik. Bu markaların mekanik atölyelerinde bizim makinelerimiz kullanılıyor."

İnan, siparişle çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Dünyadaki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden 25 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. Matematik öğretmenliğinden buraya nasıl geldiğimizi düşünecek olursak, matematik, bütün teknolojinin ve yaşamın bir parçasıdır. Bir kişinin matematiği ne kadar iyi olursa düşünme ve hareket kabiliyeti de o kadar iyi olur. Matematiği olmayan mühendis düşünemeyiz. Babam hep 'matematik oku ama istersen çöpçü ol' derdi. Çünkü 'sıradan bir çöpçünün süpürge kullanmasıyla matematik okuyan bir çöpçünün süpürge tutması bile farklı olur' derdi. Bunlar kafamıza yerleşti. 1950 yılında babamla başlayan işletmemizde 1974 yılından beri makine üretmeye başladık. Babam Türkiye'de ilk olarak tel kadayıf makinesini imal eden kişidir. Belki de onun bazı özellikleri bize geçmiş olabilir."

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”