Konya’ya kar değil sıcaklık geliyor

 Konya’ya kar değil sıcaklık geliyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Reklam

Konya'da dün akşam şehir merkezinde azda olsa etkili olan kar yağışının ardından çarpıcı bir tahmin geldi. Tahminlere göre Afrika sıcaklıkları Konya'ya gelecek.

Konya'nın ilçelerinde kar yağışı yüzünü gösterirken, merkezde de dün akşam azda olsa kar yağışı etkili olmuştu. Kar yağışı yerini soğuk havaya bırakırken, hava tahmin uzmanı Kuttusi Demir'den sıcaklık uyarısı geldi.

AFRİKA SICAK ATAĞI GELİYOR

Kuttusi Demir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Ülkemizde 19-22 Ocak arası Afrika sıcak atağı bekleniyor. Şimdi bu beklentinin vade çok uzun ama modeller sekmeden direkt o sıcak atağı bize getirir. Ne bir değişim ne bir törpülenme nede rotasının değişmesi söz konusu olur. Fakat aynı vade de soğuk ve yağışlı bir sistem görse bir verir bir vermez, bir kuzeye bir güneye indirir, hiç olmadı İtalya'ya indirir. Baktı sistem kesinleşecek can sıkıntısına sistemi yok eder. Tam olarak bu şekilde uzun vade verileri gelmektedir. Bundan dolayı artık 120 saat üstü için bilgi vermeyeceğim. Hop oturup hop kalkmayalım" ifadelerine yer verdi.

AKSEKİ'DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Antalya-Konya kara yolu, Alacabel mevkisindeki yoğun kar yağışı etkili olurken, yol çalışmaları karayolları ekipleri tarafından sürdürülüyor.

İLÇELERDE YÜZLER GÜLÜYOR

Kuttusi Demir, Konya'nın ilçelerindeki yağışları da paylaşarak, "Dün Konya'mızda gerçekleşen yağışlar. Ova ağırlıklı çok güzel yağışlar aldık. Göçü köyü 30 kg dan fazla yağış kaydetmişti fakat listede yok. Teknik bir arıza olabilir gün içinde eklenir. Bu yağış verilerini Meteoroloji Genel Müdürlüğü sayfasından alıyorum" ifadelerine yer verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”