Ali Babacan Konya’da sarı kart gösterdi

 Ali Babacan Konya’da sarı kart gösterdi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne hazır olduklarını belirterek, Konya'daki adaylarını tanıttı.

Konya'da pek fazla ilgi görmeyen Ali Babacan hükümete sarı kart gösterdi. Fransa'da gerçekleşen Sarı Yelekliler Hareketi'ni akla getirdi.
 

Babacan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlerden ve Türkiye'den umutlu olduğunu söyledi.

Ülke için çalışacaklarını, yeni projeler üreteceklerini ve refah seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Babacan, "Konya'dan, bu güzel şehrimizden bizleri izleyen gençlere, kadınlara, asgari ücretlilere, beyaz yakalılara, mavi yakalılara, emeklilere, hakka inanan, adalet isteyen, zenginlik talep eden herkese sesleniyorum. 'Senin yerin burası, sizin yeriniz DEVA' diyorum. Türkiye'ye sesleniyorum, emeğe önem veren, siyasi görüşüne bakmadan çalışanın yanında olan, hakkı, adaleti savunan, demokrasinin, özgürlüklerin yanında olan herkesin yeri burası." diye konuştu.

Vatandaşların desteğiyle Konya Büyükşehir Belediyesini ve ilçe belediyeleri yönetmeye talip olduklarını dile getiren Babacan, "Çiftçimizin yüzünü güldüreceğiz. Yüzümüzü tarıma döneceğiz, tarlalara döneceğiz, sulama alanlarına döneceğiz. Çünkü biliyoruz, Konya'da tarımı kaybedersek, Türkiye'de tarımı kaybederiz. Gıda enflasyonunu düşürmek istiyorsanız çiftçinin maliyetini düşüreceksiniz. Çiftçiye, tarıma destek olacaksınız. Bu yüzden sulama projeleri bizim önceliğimiz. Konya'nın kuraklaşmasına izin veremeyiz." ifadesini kullandı.

"Bizim hayalimizdeki Türkiye, üreten Türkiye. Kavga eden değil, barışan Türkiye" diyen Babacan, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için yerel seçimleri çok önemsediklerinin altını çizdi.

Partisinin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, kurucu il başkanı Seyit Karaca olduğunu ifade eden Babacan, ardından Konya'daki diğer adaylarını tanıttı.

Ali Babacan ve kürsüye davet ettiği adaylar, konuşmanın ardından hükümete temsili "sarı kart" gösterdi.

Sarı yelekliler nedir?

Sarı yeleklilerin gösterileri 17 Kasım 2018'de başladı. Sarı Yelekliler geçen sene her cumartesi günü başta Paris olmak üzere Lyon, Marsilya, Toulouse, Strasbourg ve Nantes gibi büyük şehirlerde toplanarak kötü giden ekonomik koşulları protesto etmişlerdi.

 

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”