100 çift aynı anda evlenecek

 100 çift aynı anda evlenecek

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen 100 nişanlı çift için toplu düğün yapılacak, çiftlere çeyiz desteği verilecek.  Konya depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Hatay'ın ardından Kahramanmaraş'ta da yuvalar kurulacak.

Bu kapsamda Hatay'ın ardından Kahramanmaraş'ta da 100. Çiftin yuvası kurulacak. Konu ile ilgili konuşan Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, "Bu desteğe katkısı olan, hayrı ve hasenati olan tüm herkese teşekkür ediyoruz. Evliliği teşvik amacıyla Maraş gibi acıyı yaşamış bu bölgelere destek sağlayan Konya İl Müftülüğüne ve Türkiye Diyanet Vakfına ve Mehir Vakfına teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

 

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran, "Depremin ilk anından bu yana orada çalışıyoruz. Bir çok hayaller enkaz altında kaldı. Şimdi hayaller kaldığı yerden devam edecek olan hayaller var. Biz Konya halkına çok teşekkür ediyoruz. Sizin gibi geniş evlerde yaşarken bizler bir anda 25 metrekatelik konteynerlerda yaşamaya başladık. Ayağa kalkma zamanı diyor ve gençlerin hayallerini süsleyecekleri için Konya'ya teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ise, "Bugün hayırlı bir hizmeti Kahramanmaraş'ta taşıyoruz. Hatay'da yapmış 16 Eylül'de ki düğünün ardından bu sefer Kahramanmaraş'a taşıyoruz 100 çifti evlendirdiğiniz Hatay'ın yanında Kahramanmaraş'ta aynı organizasyonu sağlayacağız" dedi.

 

Konya Müftüsü Ali Öge: ''Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz projesi ile gençlerimize umut olacağız. Maraş'ta nişanlı olan 100 çiftimizin düğünü yapacağız. Hem çeyiz hem de ev eşyası desteği vereceğiz. 1 yılın ardından Konya sahada olmaya devam ediyor. 85 milyon bu acıyı yüreğinde hissetti. Yaraları sarmak içinde 85 milyon harekete geçti. Tarihte az görülen dev yardım ile depremzede kardeşlerimizin yanında oldular. Toplu düğün organizasyonları düğün maliyetlerinin düşürür, çeyiz ve yardımlar ile yaralar sarılır. Konya deprem bölgesi için harekete geçmeye devam ediyor. Özellikle bölgedeki ekonomik şartları gözönüne alırsak toplu düğün organizasyonu kardeşlik ve yardımlaşmayı güçlendirir. Ramazan bayramından sonra belirlenen tarihlerde gerçekleşecek toplu düğün merasiminde benim de katkım olsun diyen vatandaşlarımız hayra vesile olabilir. ''dedi.

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI TL IBAN: TR15 0020 6000 8001 6584 5200 01
VAKIFBANK TL IBAN: TR28 0001 5001 5800 7286 3484 38
VAKIF KATILIM TL IBAN: TR07 0021 0000 0009 2935 5000 01

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”