KADINA ŞİDDETİ RESİMLERİNE YANSITTI

 KADINA ŞİDDETİ RESİMLERİNE YANSITTI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Kadına şiddet temasıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 14'üncü kişisel sergisine hazırlanan Şeran, şiddeti kadınların ve çocukların bakışlarına, mimiklerine yansıyan üzüntülü ifadelerle resmetti.

Ressam Özlem Şeran , dünya genelinde artan kadına yönelik şiddet temasını tuvallerine taşıdı.
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan Şeran, çocukluk tutkusu olan resim sanatını, evinin bir bölümünü atölyeye çevirerek, çalışmalarını sürdürüyor.
Kadına şiddet temasıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 14'üncü kişisel sergisini bugün açacak Şeran, dünyanın dört bir yanındaki kadın ve çocuğu, siyahi, beyaz, yaşlı, genç ayırt etmeden tuvaline yansıttı.
Resimlerinde, şiddeti kadınların ve çocukların bakışlarına ve mimiklerine yansıyan üzüntülü ifadelerle anlatan Şeran, 35 yağlı boya çalışmasını sanatseverlerle buluşturacak.

 Son sergisi hakkında bilgi veren Şeran, dünyada kadınlara yapılan haksızlığı ve şiddeti, kadınların yüzüne yansıtarak anlattığını söyledi.

"Şiddet, sadece bedensel değil psikolojik olarak da yapılıyor. Resimlerimin bazılarında bir erkek eli var ama o el kadına yetişemiyor ve dokunamıyor. Ama kadınların gözlerinde hüzün var. Şiddetin bu kadar arttığı bir dönemde kadınların ruhundaki hüznü ve bıkkınlığı gözlerindeki hüzünle aktarıyorum." diyen Şeran, çocukları konu alan resimler de yaptığını söyledi.

Şeran, kadınların çok güçlü olduğunu ve pes etmemeleri gerektiğine işaret ederek, "Kadınlar, şiddeti affetmemeli. Kadınlara tavsiyem ayakları üzerinde durmalı ve kendilerine mazeret üretmemeli. Ben evime atölye kurdum ve çalışıyorum, isterse kadın her şeyi yapar. Yeter ki istesin." dedi.

Şeran, Panora Sanat Merkezi'nde açılacak sergide, sadece kadın ve çocuk temalı canlı renklerle oluşturduğu yağlı boya tabloları resimseverlerle buluşturacağını söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”