YERLİ OTOMOBİL İÇİN KONYA AYD FİRMASINDAN DESTEK

 YERLİ OTOMOBİL İÇİN KONYA AYD FİRMASINDAN DESTEK

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

YERLİ OTOMOBİL İÇİN KONYA AYD FİRMASINDAN DESTEK



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yerli otomobili üretecek firmaların belirlendiği Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne Konya'dan Konya'dan davet edilen tek firma Aydınlar Yedek Parça A.Ş. oldu. Tarihi ve stratejik toplantıya Aydınlar Yedek Parça A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın katıldı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra işadamlarının katıldığı protokol töreninde AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın da, Konya'yı temsil etti. Direksiyon ve süspansiyon parçalarında dünya lideri olan, dünyadaki tüm binek otomobil ve ticari vasıtalara üretim yapan firma, yerli otomobil üretimi için de üzerine düşenleri yapmaya hazır olduklarını ve projenin de önemli bir parçası olacaklarının mesajını verdi. 

Protokol sonrası alınan kararlar ve atılan imzaların heyecan verici ve tarihi olduğunun altını çizen AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın, "Son 1 yılda yüzde 45  civarında istihdam artışı sağlayarak rekor kıran ve toplam çalışanı 2500'e ulaşan AYD, Konya'nın da en çok ihracat yapan firması durumunda.Türkiye otomotiv sektöründe en büyük ilk 30 firma içerisinde yüzde yüz yerli ve milli olan tek firmadır. Ayrıca 5 yıl önce faaliyete geçen 150'ye yakın mühendis kadrosu ile Konya'nın ilk AR-GE merkezi olarak yerli otomobil üretiminin bir parçası olmak için çok yoğun bir çalışma yaptık. Yine Konya'da ki bir çok firmaya bu konuda önderlik ve desteklerde bulunduk dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”