Son dakika... Hükümetten dövizle ilgili flaş açıklama...

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD'nin Türk bankalarına yaptırıma gideceği haberlerinin yalan olduğunu söyledi. TL ile ilgili orta ve uzun vadede negatif olmayı gerektirecek bir senaryo olmadığına işaret eden Şimşek, "Ekonomideki Sıkıntıların sonundayız başlangıcında değiliz" dedi.

İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuşan Şimşek'in açıklamalarında öne çıkan satır başları şöyle: *2018'in ilk çeyreğinde çok kapsamlı bir reform paketiyle iş ortamını iyileştirecek önemli adım atacağız *"AB'den mali kaynak kesilecek" deniliyor, orada doğru düzgün bir kesinti olmayacak, bunu bilin *"Türkiye'de birden fazla bankaya İran ambargosu nedeniyle yaptırım gelebilir, soruşturma var" denildi, öyle bir şey yok *Şu ana kadar bir tek bir Türk bankası hakkında bir takım s, Borular yöneltilmiş durumda, onun dışında hiçbir şekilde Türk bankacılık sistemine yönelik bir süreç yok *Almanya ile ilişkileri yoluna koyuyoruz, ilişkiler normalleşiyor; bu ortamda "Almanya, Türk bankalarına finansman sağlamayın dedi" haberi yapılıyor, tüm bunlar kuru vuruyor *Biz batıyla kopmuyoruz, Almanya ile çok iyi giden bir sürecimiz var, abd ile vize krizi önemli ölçüde geride kaldı, bunları çözebileceğimize inanıyoruz.
*Yakın coğrafyanın bizi aşağı çekme yeteneği azalıyor. Türkiye reformlarla şoklara karşı dayanaklılığını artıracak. Sıkıntılı dönemin sonundayız SIKINTILI DÖNEMİN SONUNDAYIZ Spekülasyonlar Türkiye'de döviz kurunu vurdu. Türkiye'ye güvenin. Terörle mücadele anlamında ciddi bir çalışma var. Türkiye şoklara karşı büyük direnç göstermiş büyüyor. Yakın coğrafyanın bizi aşağı çekmesi azalıyor. Türkiye hızla normalleşiyor. Türkiye reformlarla direncini artıracak. Sıkıntılı dönemin sonlarındayız. Uzun vadede negatif senaryolar çizmek zor. Türkiye lehine pozitif senaryolar var. KAYNAK :  HÜRRİYET    

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”