Memur-Sen: Yeni ve makul bir teklif bekliyoruz

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, memurlara yapılması planlanan zam oranı için, "Kamu İşveren Heyetine sözümüzü söyledik. Teklifinize kapalıyız. Yeni makul ve makbul bir teklif bekliyoruz” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, katıldığı bir televizyon programında 4.Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili Kamu İşveren Heyeti'nin teklifini değerlendirdi. Tekliflerinin net olduğunu ve bu tekliflerin ısrarcısı olacaklarını kaydeden Yalçın, kamu görevlilerinin artık refah sınırında bir ücret alması gerektiğinin altını çizdi.



"REFAHIN ADİL PAYLAŞILDIĞI BİR SİSTEM İSTİYORUZ"

Masada yaşananlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yalçın, "Kamu İşveren Heyetinin 2018 için 3+3, 2019 için 3+3'lük teklifine kapalıyız. Kamu İşveren Heyetine sözümüzü söyledik. Teklifinize kapalıyız. Yeni teklifinizi bekliyoruz. Cebimiz açık, kapımız açık” ifadelerini kullandı.

Hükümet tarafın tarafından dillendirilen, "enflasyona ezdirmedik” cümlesinin bir illüzyona tekabül ettiğini belirten Yalçın, refahın adil paylaşıldığı, enflasyonda Türk tipi eşel mobil sisteminin devreye sokulmasının gerekliliğine dikkat çekti.



"TEKLİFLERİMİZİ ISRARCISIYIZ"

Memur-Sen'in "Helal gıda” tekliflerine ilişkin gelen bir soruya ise Yalçın şu şekilde cevap verdi:

"Helal Gıda Sertifikası, sadece ülkemizde değil küresel düzlemde de aranan, istenen bir belgedir. Kamu görevlilerimizin, helal gıda noktasında tahminen değil tescilen bir teminata sahip olmasını istiyoruz.”



"4/B VE 4/C'LİLERE KADRO VERİLSİN"

4/C, taşeron işçiliği, sözleşmeli istihdam gibi; insanca yaşamayı, insanı yaşatmayı zorlaştıran istihdam türlerinin halen uygulandığına vurgu yapan Yalçın, "4/B, 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlilerinin kadro beklentisi karşılanmalıdır. Taşeron işçilere verilen kadro sözü de yerine getirilmelidir. Kadrosuz değil, sorunsuz istihdamın hedeflensin” açıklamalarında bulundu.

(Caner Ünver/İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”