KORONA VİRÜSÜNDEN SONRA ÇEKİRGE İSTİLASI TEHDİDİ

 KORONA VİRÜSÜNDEN SONRA ÇEKİRGE İSTİLASI TEHDİDİ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Dünya, corona virüsü tehdidi sonrası yeni bir sorun ile baş başa kalmış durumda. Çekirge istilası, rüzgarlar nedeniyle Afrika'dan Orta Doğu ülkelerine doğru hızla yayılıyor.

BM, Doğu, özellikle yaşanan rüzgarlar sonrası kuzeye taşınan ve yeni besin kaynakları arayan Afrika'daki çöl çekirgelerinin Kenya, Etiyopya ve Somali'deki üreme aktivitesinde "önemli ve son derece tehlikeli" bir artış olduğunu duyurdu.
Dünyanın en fakir ülkelerinin 65'inden fazlasında bulunan çöl çekirgesi (Schistocerca gregaria), normalde Batı Afrika ve Hindistan arasındaki çöllerde yalnız (sürü olmadan) bir yaşam tarzı yaşıyor. Yumurtalarını nemli topraklara bırakabilmek için yağmurlu mevsimlerde ürüyorlar. Ancak yağmurlar çok fazla yağdığında, hızla çoğalabiliyorlar ve büyük sürülere neden olabiliyorlar.

KOMŞU DEVLETLERDEN ÇEKİRGE İSTİLASI SAVAŞI!

Mart ve Nisan aylarında hasat edilecek olan önemli mısır bitkileri ve diğer temel gıda bitkileri büyük risk altında. Kritik tarım bölgelerini istiladan korumak için Afrika ve Orta Doğu devletleri büyük bir savaş veriyor.

Ortadoğu, Afrika ve Asya'nın çöl çekirgesi istilası nedeniyle dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sadece bir kilometrekarelik bir sürü, bir günde 35.000 insanın yiyeceğini yok edebilir. BM Gıda ve Tarım Örgütü, vakanın yaşandığı bölgelerin her kilometrekaresinin 150 milyon çekirge barındırabileceğini açıkladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”