KONYA'DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

 KONYA'DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

- Otobüsler, tramvaylar, otogarlar, camiler, belediye tesisleri ile 28 ilçedeki okullarda dezenfeksiyon gerçekleştirilirken toplu ulaşım araçlarında ve okullarda bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtılıyor


Konya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı otobüsler, tramvaylar, otogarlar, camiler ve belediye tesisleri ile 28 ilçedeki okullarda dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde otogarlar, kültür merkezleri, belediye tesisleri, camiler ve toplu taşıma araçlarındaki dezenfeksiyon çalışmalarının 33 ekiple sürdürüldüğü bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, koronavirüs için belediye olarak tedbir ve önleyici eylem planını hayata geçirdiklerini belirtti.

Vatandaşlardan resmi kurumların açıklamalarına itibar edip kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemelerini isteyen Başkan Altay, "Panik yok, birlikte mücadele edeceğiz." ifadesini kullandı.

Okullara yönelik dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında, merkez ilçelerdeki okulların dezenfeksiyonunun Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerince yürütüldüğünü vurgulayan Altay, şunları kaydetti:

"Diğer 28 ilçede yer alan kamuya ait tüm okulların dezenfeksiyon çalışması Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları virüsten korumak için camilerde de dezenfeksiyon çalışması başlattı. Büyükşehir iştirakleri olan Konya Mutfağı ve Kafem gibi tesislerde de dezenfeksiyon çalışmaları yapılırken; Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Tiyatrosu, tedbir olarak gösterimde olan çocuk oyunlarını iptal etti. Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da vatandaşların koronavirüsten ve diğer virüslerden nasıl korunması gerektiği konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Ekipler, otobüs ve tramvayları kullanan vatandaşlar ile okullardaki öğrencilere 'Koronavirüsten Nasıl Korunulur?' içerikli broşürler dağıtıyor."

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”