KONYA'DA KORONA VİRÜSÜNE İLİŞKİN TEDBİRLER

 KONYA'DA KORONA VİRÜSÜNE İLİŞKİN TEDBİRLER

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'da yeni tip koronavirüs tedbirlerine ilişkin kararlar

 
Konya'da, Vali Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında, Çin'de başlayan yeni tipi koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin kentteki tedbirlerle ilgili yapılan toplantıda alınan kararlar açıklandı.

Valilik Toplantı Salonu'nda, Toprak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yeni Koronavirüs Riskine Karşı 14 Kural" afişinin, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının giriş ve çıkışlarına asılması kararlaştırıldı.

Söz konusu afişin, şehir ilan panoları ve billboardlara asılmasının sağlanacağı kararlaştırılan toplantıda, şunların yapılması karara bağlandı:

"Kamu kurum ve kuruluşlarında ivedi bir şekilde dezenfekte işlemleri tamamlanacak ve düzenli olarak bu işlemlerin tekrarlanacaktır. Kapalı alanlarda yapılan tüm etkinlik ve faaliyetler zorunlu olmadıkça yapılmayacak. Havalimanında gelen yolcular termal kamera ile kontrol edilmeye devam edilecek, maske dağıtımı sağlanacak. Yurtdışından gelen tüm yolculara uygulanan form doldurulmaya devam edilecek ve şüpheli görülen şahıslar ivedi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilecektir. Yüksek Hızlı Trenlerin dezenfekte işlemleri geceleri yapılacak ve periyodik olarak tekrarlanacaktır. Mevlana Müzesi'nde dezenfekte işlemi periyodik şekilde tekrarlanacak ve termal kamera temin edilerek girişler tek yerden sağlanacaktır. Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Yazır yerleşkesinde 11 basınçlı karantina ve tedavi odası hazır bulunmakta olup, koronavirüs şüphelisi kişilerin tedavileri öncelikle burada sağlanacaktır."

Büyükşehir Belediyesince okullarda 500 bin ilave bireysel kullanıma uygun ambalajlı sabun dağıtımının yapılacağı belirlenen toplantıda, kaçak yollarla ülkeye giren sığınmacıların 14 gün süreyle gözlem altında bulundurulmasına karar verildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”