Hastalıklara karşı yeterli ve dengeli beslenme

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Diyetisyen Hilal Bahadır, hastalıklardan korunmak için yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın korunması ve hastalıkların önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Soğuk havalarda bağışıklık sistemini korumak ve hastalıklardan korunmak için bu besin öğelerinin yanında vitamin ve minerallerin de yeterli miktarda alınması gerektiğini belirten VM Medical Park Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniğinden Dyt. Hilal Bahadır, "A, E ve C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiren selenyum ve çinko tüketimine de önemlidir. Havuç, ıspanak, lahana, biber, brokoli, koyu ve yeşil sebzeler, portakal, mandalina, maydanoz, greyfurt, kivi, kayısı, kuruyemişler, limon, ananas, soğan, sarımsak gibi besinleri soğuk kış günlerinde bol miktarda tüketmeliyiz. Özellikle çok iyi bir protein kaynağı olan balığı da haftada iki kez tüketmeliyiz. Kış aylarında alınması gereken en önemli vitaminlerden biri olan E vitamini de çok güçlü bir antioksidandır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. Kış aylarında fiziksel aktiviteyle birlikte su tüketimi de azalır. Güneşli havalarda hem D vitamini ihtiyacını karşılamak hem de fiziksel aktiviteyi artırmak için gün içerisinde 25-30 dakikalık yürüyüşler yapılmalıdır. Vücut ısısının korunması, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışması, metabolizma dengesinin sağlanması ve toksinlerin atılması açısından sıvı tüketimi önemlidir. Bu yüzden günde 10-12 bardak su tüketilmelidir” dedi.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”