Günümüz tiyatro oyunlarını değerlendirdi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Tiyatro Sanatçısı Suna Keskin, "80'lerde oyuncular konusunda seviyenin düştüğünü gözlemledim ancak son 4 yıldır 60'lı yıllara benzer kalitede oyunlar sergileniyor" dedi.

Suna Keskin, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Engin Orbey Konferans ve Uygulama Salonu'nda Tiyatro Anasanat Dalı öğrencileri ile bir araya geldi. Deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Suna Keskin, Türk tiyatro sanatçısının Türkçe'yi iyi konuşabilmesi ve disiplinli olması gerektiğini söyledi. Keskin, "50 yılı aşkın süredir sahnede olmamın sebebi, disiplinli olmamdır. Sadece yetenekli olmak yetmez, tiyatro sanatçısı aynı zamanda iyi gözlem yapabilmeli ve bir sporcu gibi disiplinli olabilmeli, kendi kurallarını belirlemeli, gerektiğinde direnmeli. 60'lı yıllarda tiyatrodan tiyatroya koşardık. O yıllarda tiyatroya olan ilgi çok fazlaydı ve oynanan oyunlar çok iyi projelerdi. Belirli bir süre 80'ler de oyuncular konusunda seviyenin düştüğünü gözlemledim ancak son dört yıldır 60'lı yıllara benzer kalitede oyunlar sergileniyor" şeklinde konuştu.

Suna Keskin ayrıca, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın eski öğretim üyelerinden olan Erol Keskin'in anısına Anadolu Üniversitesi'nde açılması planlanan sergi ile ilgili de görüşlerini belirtti. Keskin, "Burada aynı zamanda Erol Keskin'in sergisini açmak ve onun buradaki anılarını yaşatmak adına bulunuyorum. Anadolu Üniversitesi kurulduğu yıllardan itibaren Erol Keskin dersler vermeye başlamıştı. Burada çok güzel oyunlar sahneledi, çok güzel eserler bıraktı” dedi.

Suna Keskin söyleşinin devamında, öğrencilerinin sorularını cevapladı.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”