FURKAN KOCAMAN DÜZENLENEN BİR TÖRENLE ANILDI.

 FURKAN KOCAMAN DÜZENLENEN BİR TÖRENLE ANILDI.

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından Erasmus Değişim Programı ile gittiği Polonya'da şehit edilen Furkan Kocaman için vefatının birinci yılında anma programı düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından Erasmus Değişim Programı ile gittiği Polonya'da şehit edilen Furkan Kocaman için vefatının birinci yılında anma programı düzenlendi. 

Vali Cüneyit Orhan Toprak, İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleşen anma programında, Furkan Kocaman'ın vefat haberini öğrendiğinde bu durumun kendisini derinden etkilediğini söyledi.

Konuyla ilgili duygularını paylaşan Toprak, şöyle konuştu:

"Geçen sene bu zaman biz de bu acı haberi aldığımızda ailesi, arkadaşları, hocaları gibi gerçekten derinden etkilendik. Değişim programı için giden ve vatanını, milletini, üniversitesini, arkadaşlarını en iyi şekilde temsil ederken gözü dönmüş caniler tarafından kardeşimiz maalesef şehit edildi. Burada görüyorum ki Furkan kardeşimin çok güzel bir arkadaş grubu varmış, bağrına basan hocaları varmış ki uzun seneler unutulmayacak, hepimizin kalbinde yaşayacak. Üniversitemize de aynı şekilde böyle vefa göstermeleri bugünü böyle derli toplu üniversitede yapmaları ve aynı şekilde amfilere, Erasmus Evine ismini vererek onlarca ve belki yüzlerce yıl inşallah adı unutulmayacak bir hale getirdikleri için teşekkür ediyorum."

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ise geleceğin gençlerle yürüyeceğini, Türkiye'nin "Furkanlar" gibi kıymetli evlatlar yetiştirdiği sürece istikbale emin adımlarla ilerleyeceğini vurguladı.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay da "Tarih boyunca şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar olarak Furkan'ı ve tüm şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak hepimizin boynunun borcudur." diye konuştu.

Programa Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Furkan Kocaman'ın babası Celalettin ve annesi Ayşegül Kocaman, idari ve akademik personel ile öğrenciler de katıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”