BİR YIL İÇİNDE SÖZÜ DİNLENEN KURUM HALİNE GELDİK

 BİR YIL İÇİNDE SÖZÜ DİNLENEN KURUM HALİNE GELDİK

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Sn. Murat YAĞIZ Başkanlık mazbatasını alışının 1. Yılında basın toplantısı düzenleyerek 1 yıllık çalışmalarını kamuoyuna duyurdu.


Toplumsal konular üzerinde sık sık açıklamalarda bulunan Başkan YAĞIZ son dönemlerde gündemi çokça meşgul eden Corona Virüsü ile ilgili açıklama yaparak toplantıya başladı.
 
ZENGİN TOPRAKLARIN FAKİR ÇOCUKLARI OLMAYALIM
Merkez Meram Ziraat Odası Başkanlığına 3 Mart 2019' da seçilen Yağız ‘' Zengin Toprakların Fakir Çocukları Olmayalım ve Çiftçi İyiliktir, Güzelliktir, Şimdi Çiftçimiz İçin İyiliği Güzelliği Düşünecek Olan Bizleriz sloganları ile çıktığımız bu yolda daima çiftçimizin yanındayız'' dedi.
Göre geliş amacının, Meram Çiftçisinin üretimine destek olmak, yaşadıkları problemlere çözüm sunmak olduğunu söyleyen Başkan Yağız ‘' İlk işimiz çiftçilerimizi mahallelerinde ziyaret ederek onların sıkıntılarını dinleyip çözümler üretmek oldu'' dedi.
 
TARIM SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİSİ OLARAK ARTIK SÖZÜ DİNLENEN KURUM HALİNE GELDİK
 
Tarım sektörünün temsilcisi olarak çiftçinin sesini duyurabilmek için basın toplantıları düzenledik, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, İl ve İlçe Tarım Müdürlerimiz ile bir araya gelerek tespit ettiğimiz sorunlarımızı anlattık, çözüm önerilerimizi sunduk. Meram ve Konya Çiftçisi artık sözü dinlenen kurum haline geldi'' dedi.
 
SORUN VE ÇÖZÜMLERİMİZİ BAKAN PAKDEMİRLİ'YE AKTARDIK
TBMM'ye giderek Ak Parti Konya Milletvekilleri, MHP Milletvekilleri, CHP Milletvekilleri ile birebir görüşmeler yaptığını söyleyen Başkan YAĞIZ ‘' vekillerimize hazırlamış olduğumuz raporları sunduk, çözüm önerileri sunarak ortak bir konsorsiyom oluşturarak neler yapılabileceğinin raporunu siyasilerimiz ile birlikte Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir PAKDEMİRLİ'ye ulaştırdık. Bakan PAKDEMİRLİ gerekli talimatları verdiğini ve verilen sözlerin takip edildiğini dile getirdi. Bizde verilen sözleri takip etmeye devam ediyoruz'' dedi.
Tüm bunların yanı sıra birçok projelerde yer aldıklarını belirten Başkan YAĞIZ ‘' bazı Mahallelerimiz de Akıllı Sulama Sistemi'nin açılışını yaptık. İlçemizde KOP ile birlikte yürütülen "Doğru Fide Projesi” ne katıldık. Karaömerler Mahallemiz de düzenlenen Patates Fuarına katılarak stant açtık. Ankara'da kurulan coğrafi işaretli yerel Ürünler Tanıtım Fuarına katıldık. İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte Boyalı Mahallesi'nde Meram'ın Altın Tanesi isimli KOP TEYAP Projesi'nin Susam Tarla Gününü düzenledik. 300 çiftçimiz tarla gününe katıldı.  Bölgemizde nerede ise her yıl yaşanan fare zararlısı ile toplu mücadele edebilmek için çiftçilerimize bedelini Oda bütçesinden ödeyerek ilaç dağıtımı yaptık.  Çiftçimizin daha ucuza hizmet ve mal alımını sağlamak adına çeşitli sağlık kuruluşları, finans kuruluşları ve bazı özel firmalar ile indirimli mal ve hizmet alımı sözleşmeleri yaptık. Yine bölgemizden bir kalkınma kooperatifinin çiftçilerin ürettiği ürünleri pazarladığı   muhtelif illerde bulunan satış yerlerini ziyaret ettik. Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği Barış Pınarı Harekâtına destek vermek amacıyla 500 çiftçimiz traktörleri ile destek vererek miting düzenledik.  Üniversitelerimizin Ziraat Fakültelerindeki öğrencilerimizin saha deneyimi elde etme amacıyla odamıza yaptıkları ziyaretlere ev sahipliği yaptık. Bu yıl içerisinde tamamlayacağımız Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştiriciliği Kurslarının ilkini mahallelerimizde başlattık kurslarımız devam etmektedir. İlk etapta   sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimize yakın bir zamanda sertifikalarını vereceğiz. Bozkır ilçemiz de düzenlenen KOP TEYAP BAL Projesine katıldık'' diyen Başkan YAĞIZ göreve geldikten sonra yönetim anlayışında yeni bir vizyon ile yeni girişimlerde bulunduğunu açıkladı.
MERAM ÇİFTÇİSİNE EKİPMAN VE TESİS DESTEĞİ
Geçtiğimiz hafta içerisinde kamuoyuna da yansıyan bir iş birliği protokolünün imzasını attıklarını söyleyen Başkan ‘'Meram Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Meram Ziraat Odamız ortak bir protokole imza atarak, Meram'ın çiftçilerine ekipman ve tesis desteği verdi. Bu müjdeli haberimizi çiftçimize duyurduk. Artık Meram Çiftçisi ekipman ve tesis konusunda sıkıntı yaşamayacak. Gerekli planlamayı yaparak bu ekipman ve tesislerin kullanımını çiftçimizin hizmetine sunuyoruz'' müjdesini verdi.
 
KONYA'YI SERA BÖLGESİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Bir yıl içerisinde sadece bunlarla uğraşmadıklarını, sadece tesis ve ekipman problemleri için çaba sarf etmediklerini söyleyen Başkan YAĞIZ ‘' Hazırlamış olduğumuz ve çiftçimiz ile paylaştığımız en önemli projelerimizden bir tanesi de Meram'ın Sera Bölgesi olması idi. Akdeniz bölgesindeki seracılar neredeyse seracılık yapamayacak duruma geliyor. Biz bu olumsuz gidişatı fırsata çevirmek adına Sera Bölgesi'nin ilimize ve ülke sebze meyve üretiminin %60-65 ini karşılayan ilçemiz Meram'a kazandırılması gerektiğini gördük ve girişimlerde bulunduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile yaptığımız görüşmelerde birkaç farklı bölgede bulunan 1 milyon metre karenin üzerindeki arsalardan hangisinin verimli olarak seracılıkta kullanılabileceğinin alt yapısını hazırlamaya başladık. Birçok üründe kendine yeten Konya, artık sebze yetiştiriciliğinde de Türkiye'nin lokomotifi olacak” dedi.
Başkan Yağız, tüm bu çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür etti.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”