Beyşehir'de modern seracılık dönemi başlıyor

 Beyşehir'de modern seracılık dönemi başlıyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Beyşehir ilçesinde, tarım uzmanlarının da desteğiyle modern seracılık döneminin başladığı bildirildi. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Üzümlü ve Karadiken mahallelerinde kurum tarafından desteklenen ve Ziraat Bankası tarafından finanse edile bin ve 2 bin metrekarelik alanlarda kurulan seralarda domates üretiminin başladığı belirtildi. Açıklamanın devamında, "Örtü altı yetiştiriciliğinde üreticilerimize teknik destek sağlayarak üretimi teşvik ediyoruz. Beyşehir İlçe Müdürlüğümüz teknik personellerinin vermiş olduğu teknik  destekle bölgemizde modern üretim yapıyoruz. Ayrıca, Bambus ve Terrestris arılarını kullanarak daha çevreci üretim de gerçekleştirilmeye başlandı. İlçemizde seracılığın daha da yaygınlaşması adına İlçe Müdürlüğü olarak ilk günkü azim ve gayret ile modern seracılığı bir adım daha taşımak için üreticilerimizin daima yanında yer almaya devam ediyoruz. Bölgemizdeki kurulan seralarda yatırımcılarımız, Ziraat Bankası'nın düşük faizle kredi uygulaması ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızca belirlenen teknik kriterlere uygun şekilde yapacakları sera yatırımcılarını ve bu seralarda gerçekleştirecekleri üretime yönelik girdilerinin finansmanı amacıyla söz konusu düşük faizli kredilerden yararlandılar." denildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”