Almanya’da 104 gündür hükümet kurulamadı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Almanya'da yapılan genel seçimlerin üzerinden 104 gün geçmesine rağmen hala hükümet kurulamaması partiler üzerinde baskıyı arttırdı.

Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında hafta arasında yapılan ön görüşmenin ardından bugün lider bazında bir araya gelindi. SPD'nin Berlin'de genel merkez binası Willy-Brandt-Haus'da bir araya gelen Angela Merkel, Martin Schulz ve Horst Seehofer, toplantı öncesi yaptıkları kısa açıklamalarda büyük koalisyon için engel görmediklerini belirterek, yeşil ışık yaktılar.

Başbakan Angela Merkel, toplantı önceyi görüşmeler için "Bence başarılı olur" açıklamasında bulundu. Merkel, üç parti arasında hafta arası yapılan toplantılardan elde edilen neticenin olumlu olduğunu, bugün ise bu olumlu gelişmeyi daha da ileriye götürebileceklerini belirtti.



"KIRMIZI ÇİZGİMİZ YOK"

Toplantıya ev sahipliği yapan SDP Genel Başkanı Martin Schuz ise, hayati bir toplantı için bir araya geldiklerini belirterek, "Görüşmeler için kırmızı çizgimiz yok. Ancak Almanya için daha sosyal bir siyaset uygulamak istiyoruz" dedi.

CSU Genel Başkanı Horst Seehofer de, görüşmelerden çok umutlu olduğunu belirterek, tarafların birbirine anlayışla yaklaşmaları gerektiğini, kurulacak hükümetin ağırlık vereceği konuların başında eğitim, konut sorunu, yaşlıların bakımı gibi ana konular için yeni politikalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Toplantı akşam geç saatlere kadar devam edecek. Toplantılara Pazartesi günü Konrad-Adenauer-Haus'da devam edilecek. Salı günü ise Bavyera Eyaleti'nin Berlin'deki temsilciğinde toplanılacak. Çarşamba günü yine CDU'nun genel merkezi Konrad-Adenauer-Haus'da ve Perşembe günü Sosyal Demokrat Parti merkez binası Willy-Brandt-Haus'da bir araya gelinerek, büyük koalisyon görüşmeleri için tam bir takvim belirlenmiş olacak.

(Mehmet Koca/ihya)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”