ABD’de Ahed Tamimi’ye destek gösterisi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan İsrail Konsolosluğu önünde Filistin'in cesur kızı Ahed Tamimi'nin tutuklanması ve İsrail protesto edildi.

ABD'nin Los Angeles kentinde İsrail Konsolosluğu önünde toplanan yüzlere kişi, İsrail askerlerince tutuklanan ve İsrail Askeri Mahkemesinde yargılanan 16 yaşındaki Ahed Tamimi, diğer çocuk ve politik tutsakların serbest bırakılması için protesto gösterisi düzenledi. Öğle saatlerinde gerçekleştirilen gösteri Filistin Amerikan Kadınlar Derneği, ANSWER Koalisyonu, Martin Luthe King Koalisyonu, Black Lives Matter gibi birçok sivil toplum örgütünün önderliğinde gerçekleştirildi. Protesto gösterisine binlerce kişi katıldı. ABD başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararıyla birlikte İsrail güçlerinin işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında aşırı güç kullanımını arttırdığını söyleyen grup, "Nehirden denize Filistin özgür kalacak”, "Gazze ağlama Filistin asla ölmez”, "İşgali bitirin, Ahed'i serbest bırakın” sloganları attı.



AHED TAMİMİ'NİN BABASIYLA TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTILAR

Ahed Tamimi'nin babası Filistinli aktivist Bassem al-Tamimi'ye telefon ile bağlanan Al-Awda Ulusal Komite üyesi Amani Barakat, Los Angeles'ın yanlarında olduğu mesajını verdi. Bağlantı esnasında Bassem al-Tamimi, Ahed'in davası ile ilgili bilgi verdi ve gösterilen desteğin sadece Ahed ve kendileri için değil, Filistin için de önemini vurguladı. Verilen destek için teşekkür eden baba Tamimi, herkes özgür olmadan özgür bir dünyadan söz edilemeyeceğini dile getirdi.



"İSRAİL ON BİNLERCE ÇOCUĞU TUTUKLADI"

Ardından kalabalığa konuşan Barış İçin Yahudi Sesi grubunun organizatörü Estee Chandler, Washington'da "H.R. 4391" olarak bilinen ve ABD'nin destek için verdiği paraların İsrail tarafından Filistinli çocuklara yönelik tutuklama ve insanlık dışı uygulamalarda kullanılmasını engellenmesine yönelik yasa tasarısından bahsetti. Chandler, Ahed Tamimi gibi on binlerce çocuğun İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını ve İsrail askeri mahkemelerince İsrail devletine risk oluşturdukları için yargılandığını söyledi. Chandler, İsrail'in risk olarak bahsettiği durumun ise Filistinlilerin üzerlerinde olan baskıyı kabullenmemesi ve işgal kuvvetleri ile iş birliği yapmaması olduğunu kaydetti.

Ahed Tamimi ve annesi Nariman Tamimi, İsrailli askerlere saldırmanın da aralarında bulunduğu 12 ayrı suçtan yargılanıyor. Halihazırda İsrail'de yaşları 12 ila 17 arasında değişen 400'e yakın Filistinli çocuk tutuklu bulunuyor.

(Aydın Tuna Palabıyıkoğlu/İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”