KONYA’DA ŞAP KARANTİNASI ÇALIŞMALARLA SONA ERDİ!

 KONYA’DA  ŞAP KARANTİNASI ÇALIŞMALARLA SONA ERDİ!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'nın Beyşehir ilçesinde şap karantinası kararı alınan mahallelerde aşılama çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şap hastalığı nedeniyle karantinaya alınan yerleşim merkezlerindeki tüm büyük ve küçükbaş hayvanların aşılama faaliyetlerinin kısa sürede tamamlandığı belirtildi.
 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 

"Koruma ve gözetim bölgesindeki tüm işletmeler, müdürlüğümüz veteriner hekimleri tarafından titizlikle takip edilecek olup, hastalığın seyrine göre ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak karantina süreci sonlandırılacaktır. Süreç hakkında üreticilerimiz SMS ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla bilgilendirilecektir."

 

- Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası'ndan K türü yetki belgesi alınabilecek


 Konya'nın Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde K türü yetki belgesi Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odasından alınabilecek.

 

Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamada, her üç ilçe sınırlarında ikameti ve iş yeri adresi bulunan gerçek veya tüzel kişilere verilen K türü yetki belgelerinin düzenlenmesi hususunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokol imzalandığı belirtildi.
 

Oda Başkanı Mustafa Akbıyık, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından K türü yetki belgeleriyle ilgili işlemlerin yapılmaya başlandığını ifade etti.
 

- Gönüllü öğretmenler okul bahçesinde çalışıyor
 

Beyşehir'de Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenler, yaz tatili döneminde de mesai yapmaya devam ediyor.
 

Okulda geçmiş dönemde de görev yapan aralarında emekli eğitimcilerin de olduğu idareci, öğretmen ve personel, okul bahçesinin yeni eğitim dönemine hazır hale getirilmesine yönelik yürütülen çalışmalara beden güçlerini de katarak destek veriyor.
 

Gönüllü eğitimciler, el arabalarıyla taşıdıkları harçları zeminin kaplama yapıldığı alanlara getirip, bahçeye karo taşı döşüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”