Gazze’de can kaybı 24 bin 285’e yükseldi

 Gazze’de can kaybı 24 bin 285’e yükseldi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 185 artarak 24 bin 285'e çıktı.

 

BM: İsrail, Gazze'nin kuzeyine ilaç ve su pompalamak için gerekli yakıt sevkiyatını engelliyor
ABD'li uluslararası hukuk profesörü Quigley: Uluslararası toplum, İsrail'in karara uymamasını ciddiye almalı
BM, Filistinlilerin 1948'den bu yana en büyük yerinden edilmeyi yaşadığını açıkladı
Filistin, İsrail'i Batı Şeria'yı ilhak için kaos yaratma çabası içinde olmakla suçladı

Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, son 24 saatte 185 Filistinliyi öldürdüğü, 320 kişiyi yaraladığı belirtildi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte "15 katliam" gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 24 bin 285'e, yaralananların sayısının ise 61 bin 154'e çıktığı kaydedildi.

Yaralıların bir kısmının hala enkaz altında ya da yol kenarlarında olduğu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ise onlara ulaşamadığı aktarıldı.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 5 bin 980 Filistinliyi gözaltına aldı 

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da gerçekleştirilen gözaltılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da dün geceden bu yana yoğun bir şekilde baskınlar ve gözaltılar gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, düzenlenen baskınların yanı sıra darp, kişiye ve ailesine yönelik tehditler, evlerin yıkılması ve zarar verilmesi, öldürme kastıyla doğrudan ateş açılması gibi ihlallerin de yaşandığı aktarıldı.

Son gözaltılarla birlikte İsrail'in 7 Ekim'den bu yana gözaltına aldığı Filistinli sayısının 5 bin 980 olduğu, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin sayısının da 80'i kadın olmak üzere 8 bin 800'e çıktığı kaydedildi.

İsrail güçlerinin, Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

Gazze'den İsrail tarafına 50'den fazla roket atıldı 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'den atılan roketler nedeniyle İsrail'in güneyinde sirenlerin çaldığı ifade edildi.

Gazze sınırı yakınında bulunan Netivot şehri yetkileri, bölgeye 50'den fazla roket atıldığını kaydetti.

Atılan roketlerin büyük kısmının İsrail'e ait "Demir Kubbe" savunma sistemince havada imha edildiği aktarıldı.

İsrail basını ise atılan roketlerin ikisinin Netivot bölgesinde 2 ayrı yere isabet ettiğini, olayda yaralanan olmadığını yazdı.

Savaş Kabinesi Üyesi'nden "Gazze'den çekilme hata" açıklaması

Öte yandan İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gideon Saar, Gazze'den düzenlenen roket saldırılarına ilişkin X sosyal medya platformundan açıklamalarda bulundu.

Roket atışlarının ardından Gazze'ye yönelik saldırıları değerlendirmek üzere Savaş Kabinesi'ni toplantıya çağırdığını belirten Saar, "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki yoğunluğunun ve faaliyetlerinin azaltılması ve oradaki kuvvetlerin çekilmesi bir hatadır. Hamas üzerindeki baskıyı artırmaya karar vermemiz gerekiyor." yorumunda bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”