AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNE GÜNDE 25 TON SÜT GİDİYOR

 AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNE GÜNDE 25 TON SÜT GİDİYOR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Türkiye'de 1 milyon 315 bin ton süt üretimiyle liderliği elinde bulunduran Konya'da, Karapınar ilçesinde günlük 25 ton süt, Avrupa Birliği ülkelerine gönderiliyor.



Türkiye'de 1 milyon 315 bin ton süt üretimiyle ilk sırada yer alan Konya, Karapınar ilçesindeki tesislerinden günlük 25 ton sütü Avrupa Birliği ülkelerine gönderiyor.

Hububat ve bakliyat üretimiyle ülkenin adeta gıda deposu olarak anılan Konya, büyükbaş hayvan varlığıyla da ilk sırada geliyor. 

Hayvancılığın oldukça yaygın olduğu Konya'nın Karapınar ilçesindeki tesislerden günlük 25 ton süt AB ülkelerine ihraç ediliyor.

Karapınar'ın yenilenebilir enerji yatırımıyla da güneşinin parladığına dikkati çeken Tartan, şöyle konuştu:

"İlçemizde süt üretimi son yıllarda giderek arttı. Bunda tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin önemli payı var. 1315 müstahsil üyesinden günde 400 tonun üzerinde süt üretimi gerçekleştiriliyor. İlçemizde 11 süt işleme tesisi çalışıyor. Konya'nın süt üretiminin yaklaşık yüzde 14'ünü Karapınar üreticisi karşılıyor. İlçemizde 60 bin büyükbaş hayvan var, bunların 28 binden fazlası sağım hayvanı. İlçemizde faaliyetini sürdüren mavi bayraklı firmalarımız, günde 25 ton sütü AB ülkelerine ihraç ediyor. Üreticilerimiz iki yıl önce yaşadıkları krize rağmen durumlarından memnun. Fiyatlar istenilen seviyede olmasa da genel anlamda durumumuz iyi seviyede. Yem ve girdi fiyatlarının makul seviyeye çekilmesiyle üretimin daha iyi noktada gerçekleşeceğini düşünüyorum."

Tartan, birliğin organize sanayi bölgesindeki süt toplama merkezine günde 370 ton ürün geldiğini belirterek, bu rakamda son yıllara göre istikrarlı artış yaşandığını vurguladı.

Birliğin yıllar içerisinde süt hacmini sürekli artırmayı başardığını vurgulayan Tartan, "Ayrıca ilçemiz ve üreticilerimiz adına açtığımız, üreticiden tüketiciye doğrudan satış mağazamızda günlük taze çiğ süt satışıyla tüketiciye hizmet veriyoruz." diye konuştu.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”