4. SİBER SAVAŞ VE GÜVENLİK KONFERANSI DÜZENLENDİ

  4. SİBER SAVAŞ VE GÜVENLİK KONFERANSI DÜZENLENDİ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

4. Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı düzenlendi.

 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin siber güvenlik teknolojilerinde sahip olduğu potansiyeli daha güçlü bir şekilde göstermek için başka ülkelerle yeni iş birlikleri geliştirmek istediklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesince ATO Congresium'da gerçekleştirilen 4. Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı kapsamında paneller düzenlendi.

Kacır, "Küresel Pazara Gitmek İçin Araçlar" konulu paneldeki konuşmasında, siber güvenlik ekosisteminde her bir paydaşın, ekosistemde yer alan en zayıf halka kadar güvenli olduğunu ifade ederek, bu anlamda siber güvenlik ekosisteminin geliştirilmesinin Türkiye açısından önemine işaret etti. 

Siber saldırılar için karmaşık ve pahalı silah sistemlerine ihtiyaç duyulmadığını dile getiren Kacır, "DDos atakları sayesinde bir sunucu ve bu sunucunun yönettiği köle bilgisayarlar çok daha yüksek kapasiteye sahip sistemleri etkisiz hale getirebiliyor." dedi.

Kacır, tüm ülkelerin artık kendi siber güvenlik sistemlerine eskiye göre daha fazla yatırım yaptığını belirterek, "Ülke olarak bu rekabetin içerisinde olmak, siber güvenlik teknolojilerinde sahip olduğumuz potansiyeli daha güçlü bir şekilde göstermek için buraya gelen 45'ten fazla ülke temsilcisiyle yeni iş birlikleri geliştirmek arzusundayız." diye konuştu.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay da "Dijital Çağda Siber Savaş" başlıklı paneldeki konuşmasında, siber saldırılarda kullanılan ürünlerin sayısı ve yapılarındaki kompleksliğin gün geçtikçe arttığını belirtti.

Türkiye'nin siber tehdit ve tehlikelere karşı yerli ve milli çözümler geliştirmesi gerektiğini dile getiren Atalay, "Tüm bu tehditleri tek başımıza savunamayacağımız için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var." dedi.

Konferansa katılan Pakistanlı ve Malezyalı siber güvenlik kuruluşlarına iş birliği çağrısında bulunan Atalay, şunları söyledi:

"Bu alanda yerli ve milli yazılımlarımızı birlikte geliştirelim. Öte yandan hep bahsettiğimiz siber güvenlik uzmanı açığını da kapatmak için beraber iş birlikleri yapabiliriz. Biz HAVELSAN'da bir siber güvenlik merkezi kurduk. Buradan sektördeki birçok firmaya hizmet veriyoruz. Bunu ülkeler düzeyinde de yapabiliriz. Bu sayede bizim kurduğumuz merkezlerdeki gibi uzmanlar, başka ülkelere bile destek verebilir. Bu alandaki açığı kapatmak için bu uzmanlardan yararlanabiliriz." 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”